https://felveteliiroda.hu/wp-content/uploads/2016/10/felvi_fejlec_01-1.jpg

Képzések

Nyerő szakmák, kiváló kereseti lehetőség, piacképes szaktudás. A www.felveteliiroda.hu-n Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyék legjobb képzési ajánlatait gyűjtöttük össze. Legyenek azok érettségire felkészítő vagy iskolarendszerű OKJ-s képzések, akár iskolarendszeren kívüli tanfolyamok. Jelentkezőinket az elméleti és gyakorlati oktatás XXI. századi feltételeinek megfelelően felszerelt tanműhelyekkel, tantermekkel, számítógépparkkal, magasan képzett szakemberekkel várjuk.
Tanfolyamok: Alsó korhatár 18 év, felső korhatár nincs. Az oktatás munkahellyel összeegyeztethető időpontokban, álltálában heti két alkalommal történik, az időpontokat ez első csoportos megbeszéléseken közösen határozzák meg a hallgatók A tanfolyamok kezdési időpontjai a jelentkezők függvényében változhat! A tanfolyam teljes költségét a vizsgadíjjal együtt havonta kamatmentes egyforma részletekben tudja kifizetni, az első részlet a tanfolyam kezdetekor fizetendő. Lehetőséget kínálunk már folyamatban lévő csoportokhoz való csatlakozásra!
Kézápoló és műkörömépítő
helyszínek:
Nyíregyháza
”A Kézápoló és műkörömépítő szakember a kéz környéktől ujjhegyig történő ápolásával őrzi meg a kéz egészséges állapotát, vagy szükség esetén az esztétikai hatást is fokozva, ápoló anyagok, technológiák, alkalmazásával javítja azt. A köröm ápolása során hagyományos (klasszikus) manikűr technológiát vagy (modern) francia manikűr technológiát alkalmaz, esetenként a japán manikűrrel, …”
Óvodai dajka
helyszínek:
Kisvárda
Nyíregyháza
”Az Óvodai dajka az óvodáskorú gyermek nevelését ellátó intézményben az óvodapedagógus irányításával végzi gondozó-nevelő munkáját. Közreműködik a gyermek gondozásában, a higiénés feltételek biztosításában, a környezet rendjének, tisztaságának megteremtésében, valamint balesetvédelmi teendőket lát el. Munkáját a gyermek napirendjéhez igazodva, önállóan szervezi és végzi, a titokta…”
Érettségire felkészítő képzés OKJ bizonyítvánnyal rendelkezőknek: A szakközépiskola 12. évfolyamára jelentkezhetnek azok a tanulók, akik iskolarendszerben szerzett OKJ bizonyítvánnyal rendelkeznek, és 2 év alatt érettségi vizsgát szeretnének szerezni.
Érettségire felkészítő
helyszínek:
Debrecen
Kisvárda
Nyíregyháza
Szolnok
Nem Besorolható ”Az érettségi megszerzése, mely feljogosít felsőoktatási intézményekbe való jelentkezésre, illetve az érettségire épülő szakképző évfolyamok megkezdésére….”
8. osztály elvégzésére épülő képzéseink 9. évfolyamra jelentkezőknek: A szakközépiskola 9. évfolyamára jelentkezhetnek azok a tanulók, akik általános iskolai tanulmányaikat sikeresen befejezték, és 3 év alatt szakmát szeretnének szerezni. A képzésben résztvevők tanulmányaik 2/3 részében szakmai elméletet és gyakorlatot, 1/3 részében pedig a közismereti tárgyakat tanulnak.A szakgimnázium 9. évfolyamára jelentkezhetnek azok a tanulók, akik általános iskolai tanulmányaikat sikeresen befejezték, és 4 év alatt szakérettségit, egy plusz év elvégése után pedig OKJ-s szakképesítést szereznének. A 8. évfolyamra épülő képzéseinkre felvételi vizsga nincs. A jelentkezés az általános iskolai jelentkezési lapokon, a felvétel az év végi eredmények alapján történik. A szakmai képzésben szakmától függően egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat szükséges, melyet az iskolaorvos végez.
Szépészet
helyszínek:
Debrecen
Kisvárda
Nyíregyháza
Középszintű szakképesítés ”A szakgimnáziumnak négy középiskolai és az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott számú szakképzési évfolyama van. A 9–12. évfolyamokon az általános műveltséget megalapozó közismereti, valamint szakmai elméleti és szakmai gyakorlati oktatás folyik. A tanulók az érettségi bizonyítvány, valamint a középfokú szakképesítés megszerzése mellett felkészülnek a szakirányú felsőfokú …”
Eladó
helyszínek:
Debrecen
Kisvárda
Középszintű szakképesítés ”Az eladó szakember a kereskedelmi egységekben kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Az eladásra kerülő áruk átvételével, raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. Közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában. Ellátja a kereskedelmi egység szabálys…”
Pincér
helyszínek:
Debrecen
Kisvárda
Nyíregyháza
Középszintű szakképesítés ”A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el. A vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható legmagasabb szakmai színvonalon biztosítja, az udvarias és szakszerű felszolgálás előírásai szerint. Fogadja a ven…”
Szakács
helyszínek:
Debrecen
Kisvárda
Nyíregyháza
Középszintű szakképesítés ”A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó-ipari egységekben, háztartásokban. A szakképesítéssel…”
Egészségügy
helyszínek:
Debrecen
Nyíregyháza
Középszintű szakképesítés ”A szakgimnáziumnak négy középiskolai és az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott számú szakképzési évfolyama van. A 9.,12. évfolyamokon az általános műveltséget megalapozó közismereti, valamint szakmai elméleti és szakmai gyakorlati oktatás folyik. A tanulók az érettségi bizonyítvány, valamint a középfokú szakképesítés megszerzése mellett felkészülnek a szakirányú felsőfokú tov…”
10. osztály elvégzésére épülő képzéseink 11. évfolyamra jelentkezőknek: A szakközépiskola 11. évfolyamára jelentkezhetnek azok a tanulók, akik befejezett 10. osztállyal vagy érettségi vizsgával rendelkeznek, és 2 év alatt szakmát szeretnének szerezni. A szakmai képzésben szakmától függően egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat szükséges, melyet az iskolaorvos végez
Számítógép-szerelő, karbantartó
helyszínek:
Kisvárda
Középszintű szakképesítés ”A számítógép-szerelő, karbantartó műszaki segítséget nyújt a felhasználók részére közvetlenül vagy telefonon, e-mailben vagy más elektronikus eszköz segítségével, többek között szoftverrel, hardverrel, számítógépes periféria berendezésekkel, hálózatokkal és internettel kapcsolatos problémákat diagnosztizál és old meg, illetve iránymutatást és támogatást nyújt a különféle rendszerek…”
Eladó
helyszínek:
Középszintű szakképesítés ”Az eladó szakember a kereskedelmi egységekben kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Az eladásra kerülő áruk átvételével, raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, eladótéri kihelyezésével, értékesítésével kapcsolatos feladatokat lát el. Közreműködik az áruk beszerzésének előkészítésében és lebonyolításában. Ellátja a kereskedelmi egység szabálys…”
Szociális gondozó és ápoló
helyszínek:
Debrecen
Középszintű szakképesítés ”A szociális gondozó és ápoló szociális szakember irányításával képes az idős és a fogyatékos ellátás intézményi és intézményen kívüli, a személyes szolgáltatások területén szükséges szociális gondozási feladatok ellátására. Munkája eredményessége érdekében a kliensekkel és munkatársaival személyes kapcsolatokat alakít ki, velük együttműködik. Felméri a fogyatékos és az idős ember saját…”
Érettségire épülő képzéseink 13. évfolyamra jelentkezőknek: A 13. évfolyamra jelentkezhetnek azok a tanulók, akik érettségi bizonyítvánnyal rendelkeznek, és 2 éves szakképzés esetében piacképes szakmát szeretnének szerezni. Az érettségire épülő 2 éves képzéseinkre felvételi vizsga nincs. A jelentkezés az iskola felvételi irodájában jelentkezési lapokon a jelentkezés sorrendje alapján történik. A szakmai képzésben szakmától függően egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat szükséges, melyet az iskolaorvos végez.
Irodai titkár
helyszínek:
Debrecen
Kisvárda
Középszintű szakképesítés ”Az Irodai titkár számítógép-kezelési és szövegszerkesztési, gépírási, titkári, gazdasági, jogi, vállalkozási, kommunikációs és protokollismeretek, valamint idegennyelvtudás birtokában hivatalokban, intézményekben, hazai és külföldi érdekeltségű szervezeteknél (gazdálkodó egységeknél) ügyintézői és titkári feladatokat lát el. Szakmai tevékenységével közvetlenül támogatja a munkahelyi …”
Fodrász
helyszínek:
Debrecen
Kisvárda
Nyíregyháza
Középszintű szakképesítés ”A fodrász a vendégek haját mossa, női-, férfi-, és gyermek hajvágást végez, a hajat színezi, festi, melírozza, szárítja, egyenesíti vagy hullámosítja, fésüli, feltűzi, hajbetétet alkalmaz. Férfi arcot borotvál. Hajmunkát végez….”
Kozmetikus
helyszínek:
Debrecen
Kisvárda
Nyíregyháza
Középszintű szakképesítés ”A kozmetikus az egészséges arc és test ápolásával, állapotának javításával, illetve fenntartásával manuálisan és elektrokozmetikai készülékek alkalmazásával, tartós sminkkészítéssel/vagy speciális arc –és/vagy testkezeléssel, valamint az ehhez szükséges feltételek megteremtésével és kozmetikumok forgalmazásával foglalkozik. A kozmetikus minden tevékenységét egészségügyi sze…”
Kereskedő
helyszínek:
Kisvárda
Középszintű szakképesítés ”A szakképzett kereskedő irányítja, szervezi és ellenőrzi a kereskedelmi egység szabályszerű működését, ellátja a nyilvántartással és adatszolgáltatással kapcsolatos feladatokat. Megszervezi és lebonyolítja az áruforgalmi tevékenységet. Vállalkozást hoz létre / szűntet meg, gazdálkodást folytat. Marketing tevékenységet, piackutatást végez, felméri és elemzi a piaci környezetet. A nyeresége…”
Vendéglátásszervező
helyszínek:
Debrecen
Középszintű szakképesítés ”A Vendéglátásszervező a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki magas szintű, korszerű szakmai és gazdálkodási ismeretekkel és továbbfejleszthető tudással rendelkezik. A vendéglátó vállalkozások és az étkeztetési, vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtó egységek üzemeltetéséhez szükséges tervezői, vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatoka…”
Kisgyermekgondozó, -nevelő
helyszínek:
Debrecen
Középszintű szakképesítés ”A kisgyermekgondozó, –nevelő a 0–3 éves korú gyermekek ellátását az erre a korosztályra szakosodott gyermekintézményekben önállóan végzi. Felelősséget vállal a rábízott kisgyermekért, gyermekcsoportért, a nevelés folyamatában hozott döntéseiért és nevelői tevékenységének következményeiért. A kisgyermeknevelő, érett felnőtt személyiség, aki megfelelő empátiával képes for…”
Gyakorló ápoló
helyszínek:
Nyíregyháza
Középszintű szakképesítés ”A gyakorló ápoló munkáját az egészségügyi ellátórendszer területein az ellátó csapat tagjaként végzi. A gyakorló ápoló korszerű elméleti tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik, kompetencia szintjének megfelelően, felelősen vesz részt az egészségügyi ellátás megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs folyamataiban. A szakképesítéssel rendelkező képes: – az ápolási folyamat …”
Gyógymasszőr
helyszínek:
Debrecen
Nyíregyháza
Középszintű szakképesítés ”A gyógymasszőr egészségügyi intézményekben a szakorvos utasítására és felügyelete mellett, diagnózis alapján, gyógymasszázst, betegségspecifikus gyógymasszázst, nyirokmasszázst, passzív kimozgatást és reflexzóna masszázs. Csapatban dolgozva támogatja az orvos munkáját, együttműködik a gyógytornásszal, fizikoterápiás szakasszisztenssel a betegek (páciensek) gyógyulása, rehabilitáció…”
Pénzügyi-számviteli ügyintéző
helyszínek:
Debrecen
Kisvárda
Középszintű szakképesítés ”A pénzügyi-számviteli ügyintéző alkalmas a vállalkozások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatok elvégzésében való közreműködésre, részfeladatok önálló elvégzésére. A vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve a pénzállomány-változással összefüggő nyilvántartásait vezeti, közreműködik az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában, …”
Vám- jövedéki- és termékdíj ügyintéző
helyszínek:
Debrecen
Kisvárda
Nyíregyháza
Középszintű szakképesítés ”A Vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző alkalmas a gazdálkodó szervezetek működésével összefüggő vám, jövedéki és termékdíj szabályozásban meghatározott feladatok önálló elvégzésére. A gazdálkodó szervezetek valamennyi vám-, jövedéki adó- és termékdíj kötelezettséggel, illetve áru, árukészletek mozgásával összefüggő nyilvántartásait vezeti, közreműködik az árunyilatkozatok, az e…”
Érettségire épülő képzéseink 15. évfolyamra jelentkezőknek: A 15. évfolyamra jelentkezhetnek azok a tanulók, akik a belépéshez szükséges szakképesítéssel rendelkeznek. Az 1 éves képzéseinkre felvételi vizsga nincs. A jelentkezés az iskola felvételi irodájában jelentkezési lapokon a jelentkezés sorrendje alapján történik. A szakmai képzésben szakmától függően egészségügyi és pályaalkalmassági vizsgálat szükséges, melyet az iskolaorvos végez.
Ápoló
helyszínek:
Nyíregyháza
Középszintű szakképesítés ”Az ápoló munkáját önállóan, illetve más egészségügyi szakma képviselőivel együttműködve végzi, az egészségügyi és szociális ellátási struktúra minden területén. Az ápoló hivatását a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs folyamatban a multidiszciplináris csapat tagjaként kompetencia szintjének megfelelően gyakorolja. Elméleti ismerete és a gyakorlati készségei alapján képes a beteg …”
Vállalkozási mérlegképes könyvelő
helyszínek:
Debrecen
Középszintű szakképesítés ”A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 150. §-ának (2) bekezdésében meghatározott könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatok irányítását, vezetését végzi, számviteli beszámolót készít. Ellátja a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény hatálya alá tartozó gazdálkodónál mindazokat a feladatokat, amelyek a könyvviteli szolgáltatás körébe tartoznak. Kialakítja a számviteli politikát,…”