Bemutatkozás

Intézmény engedély száma: E-000448/214

Általános intézményismertető: Cégünk a Stress Computer Oktatási és Kereskedelmi Kft. egy modern, fiatal cég, amely 1998-as alakulása óta figyelemreméltó dinamizmussal igyekszik elérni, hogy szolgáltatásaiban különb legyen versenytársainál. Fő tevékenysége az iskolarendszeren kívüli közép- és felsőfokú szakemberképzés, kiemelten a kereskedelem, vendéglátás, ipar, informatika, szolgáltatás, pedagógia és az ügyvitel területén. A cég székhelye Kisvárdán, Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében található. A térségre jellemző az alacsony iskolázottság, a magas fokú munkanélküliség. A környékbeliek főként mezőgazdaságból élnek, alacsony jövedelemmel rendelkeznek.

Képzéseinket Kisvárdán, Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon és Sárospatakon szervezzük. Az egyre komplexebb oktatási szolgáltatások iránti igények kielégítése érdekében a cég tudatosan építkezve hozott létre egy vertikális oktatási integrációt. Ezek, és az egyes képzési szintek kapcsolódása biztosítja a hallgatók számára az átjárhatóságot, a folyamatos tanulási lehetőséget egy életen át. Részletfizetéssel, kedvezményekkel ösztönözzük Hallgatóink továbbtanulását.

A Stress Kft. a képzés teljes választékát kínálja: OKJ, ECDL, felnőtt szakképzést, vizsgáztatást, nyelvoktatást, valamint másoddiplomás képzéseket, továbbképzéseket pedagógusok és cégek számára. Cégünkre a rugalmasság jellemző, teljesített megbízásainkat folyamatosan nyomon követjük, segítjük megbízóink további munkáját, hallgatóink elhelyezkedését.

A képzés helyszínei:

 • 4600 Kisvárda Szent László út 38. Felvételi iroda, 2 db 30 munkaállomásos informatikai oktatóterem, 4 db tanterem.
 • 4600 Kivárda, szent L. u. 49-51. Szépségszalon fodrász és kozmetikus hallgatók gyakorlati képzésére.
 • 440 Nyíregyháza Nyár u. 10. Felvételi Iroda.
 • 4400 Nyíregyháza Móricz Zsigmond u. 34. 2 db 20 munkaállomásos informatikai oktatóterem, 5 db tanterem, egy – egy szépségszalon fodrász és kozmetikus hallgatók gyakorlati képzésére, Szakács tanműhely és egy étteremrész vendéglátó tanulók gyakorlati képzésére.
 • 4024 Debrcen Postakert u. 2. 2 db 40 munkaállomásos informatikai oktatóterem, 5 db tanterem.
 • 4024 Debrecen Piac u. 60. Felvételi Iroda.
 • 4024 Debrecen Postakert u. 2. 1 db tanterem és egy – egy Szépségszalon fodrász és kozmetikus hallgatók gyakorlati képzésére.
 • 4032 Debrecen Bán u. 34. Szakács tanműhely és egy étteremrész vendéglátó tanulók gyakorlati képzésére.

Informatikai oktatótermeinkben korlátlan nagy sávszélességű állandó internet-hozzáférés áll tanulóink rendelkezésére. Unix hálózat. Cégünk közel 400 db korszerű számítógéppel és minden számítógéphez jogtiszta szoftverekkel rendelkezik. Minden tantermünk oktatásra alkalmas használatbavételi engedéllyel rendelkezik!

Képzési sajátosságunk: A Stress Kft. tevékenysége jogszabályok, így a szakképzési törvény által determinált. Ennek alapján a STRESS Kft. oktatási, fejlesztési, valamint az előző két fő tevékenységgel összefüggésben szolgáltatási tevékenységeket is ellát.

A Stress Kft. tevékenységeit az egészségügy, szociális szolgáltatás, oktatás, egyéb szolgáltatás, gépészet, elektrotechnika, informatika, építészet, ügyvitel, kereskedelem – marketing, vendéglátás – idegenforgalom, mezőgazdaság területén végzi. Intézményünk az állam által elismert szakképesítést nyújtó képzések közül a következő szakmacsoportokkal foglalkozik: egészségügy, szociális szolgáltatás, oktatás, egyéb szolgáltatás, gépészet, elektrotechnika, informatika, építészet, ügyvitel, kereskedelem – marketing, vendéglátás – idegenforgalom, mezőgazdaság. Tanulóink foglalkozásukat tekintve munkanélküliek vagy GYES-en vannak. Legjellemzőbb végzettségek 8 általános iskolai végzettség, szakmunkásképző – varró, kereskedő szakmák -, gimnáziumi érettségi, tanító, tanári főiskolai diploma. Korukat tekintve 30 és 45 közötti életkor a legjellemzőbb. Elmaradott térség révén Hallgatóink jövedelme alacsony, így a képzések árának kialakításakor ezt figyelembe kellett vennünk. Minden tanulónk kamatmentesen, részletekben fizetheti ki a választott képzés költéségét. Az alacsony iskolázottság azt követeli meg, hogy kiscsoportos – maximum 20 fős csoportokban tanítsunk. Felvállaljuk a kisebbségek szakképzését – felkérésre helyileg kihelyezett képzés keretében is.

Partnerkapcsolat: Folyamatos kapcsolatot tartunk a Hallgatóinkkal – véleményládát helyeztünk ki épületeinkben. Segítjük a végzett Hallgatóinknak elhelyezkedését. 1998 óta jó kapcsolatban állunk a Megyei Munkaügyi Központtal és azok Kirendeltségeivel – évente számos elfogadott és ajánlott képzések indulnak; a Nemzeti Szakképzési Intézettel, az Oktatási Minisztériummal.

Referencia a tevékenységekre: Polgármesteri Hivatal Kisvárda, Polgármesteri Hivatal Fényeslitke, a Megyei Munkanélküli Hivatal által szervezett ajánlott és elfogadott képzések, ÁFÉSZ Baktalórántháza, Kisvárdai Kórház, GAMESZ Kisvárda, Polgármesteri Hivatal Kék, Általános Iskola Kék, Polgármesteri Hivatal Gyulaháza, Általános Iskola Gyulaháza, Polgármesteri Hivatal Nagyvarsány, Általános Iskola Nagyvarsány, Kisebbségi Önkormányzat Mándok, Megyei Államkincstár, stb…

Intézményünk vonzereje következő volt:

 • többféle nyelvből választhatnak tanulóink
 • számítástechnika magas színvonalú tanítása
 • az oktatás magas színvonala
 • környezeti adottságok

Az előző években elindult minőségbiztosítási felmérések alapján az intézményválasztás indítékai a következők:

 • az oktatás magas színvonalának állandósulása
 • az intézmény családias légköre
 • intézményünk külső, belső környezete, jó megközelíthetősége