Lelki gyakorlat Kisvárdán

Szent Bazil Középiskola Lelki gyakorlat Kisvárdán Hírek Kisvárdai Tagintézmény Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola

A kisvárdai Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola nevelőtestülete 2018. március 20-án, lelki gyakorlaton vett részt, melyet Szirmai Máté Ferenc, iskolánk hittan tanára tartott.

Ezen az elcsendesedett délutánon a bibliai történetek mondanivalója által hitünkben megerősítve szellemi és lelki táplálékot kaptunk.

Zaccheus és a Tékozló fiú történetén keresztül alapvető emberi értékek kerültek kiemelésre, úgymint házasság, gyerekcentrikusság, önzetlenség, megbocsátás, feltétel nélküli szeretet, egymás elfogadása. Iskolánk egyházi intézménnyé válása okán úgy érezzük, számunkra jótékony hatású, hogy Isten kegyelmét és gondviselését megtapasztalhatjuk a hétköznapok során is.

Húsvétra készülve elcsendesedtünk, pár órára kiszakadtunk a mindennapokból és a lelkünkre, a belső világunkra figyeltünk és koncentráltunk. Elgondolkodtató volt a beszélgetés, kicsit mindannyian magunkra ismerhettünk a történetek egyes részleteiben.

Ezt az eszmeiséget igyekszünk továbbadni családtagjainknak és diákjainknak egyaránt. Áldott húsvétot kívánunk mindenkinek!

Nevelőtestület, Kisvárda

Tags: ,
Menü