Diákjaink a Mestervacsorán!

Az idén március 10-én, már 9. alkalommal szervezte meg a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyháza és Környéke Regionális Szervezete a „Vendégvárás mesterfokon, nagyjaink nyomdokában” és tiszteletére szervezett díszvacsorát. Ennek a rangos szakmai rendezvénynek, a napkori Kerekerdő Turisztikai Központ adott helyett.

A nyíregyházi Szent Bazil Szakközépiskola két 10. évfolyamos pincér diákja, Hajnal Edina és Kiss Márta, valamint gyakorlati oktatójuk, Botos György abban a megtiszteltetésben részesült, hogy felszolgálóként részt vehettek ezen a kulináris utazáson. A menü sem volt mindennapos, előételként sonka consommét, fogast, marinált kecsegét kínáltak körte, maracuja és zöldtea fagyival, majd húslevest fogyasztott a nagyérdemű Czifray István nyomán. A főétel bivalyragu volt vadasan és borjú illatos, erdei gombával, áfonyával, burgonyákkal. A sort a kerekerdő titkai fantázia nevű desszert zárta.

Hihetetlen élmény volt a szakma nagyjai között tudni diákjainkat. Köszönjük a lehetőséget!

A rendezvényen készült képek itt láthatók: http://bit.ly/2pt1420

Tags: , ,
Menü