Pincér szintvizsga

Szent Bazil Középiskola Pincér szintvizsga Hírek Nyíregyházi Tagintézmény Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola

A Szabolcs – Szatmár Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével 2018. március 08-án került megrendezésre a 9. osztályos pincérek szintvizsgája a Szent Bazil Középiskola nyíregyházi tankabinetjében.

A tanulók a szakmai és higiéniai előírásoknak megfelelő módon jelentek meg. Az ünnepélyes megnyitó után kezdetét vette a megmérettetés. A tanulók először elméleti tudásukról adhattak számot: eszközfelismerés során a vizsgázóknak a vizsgabizottság által kikészített 40 darab éttermi eszköz közül kellett tízet megnevezni. Majd 10 szakmai kifejezést értelmeztek a tanulók. Ezt követően elkezdődött a gyakorlati munka: a pincérek 2 fő részére készítettek éttermi terítéket a tanult szakmai szabályok betartásával. Utolsó feladatként a kihúzott menünek megfelelően átterítették az éttermi asztalt, fogadták és hellyel kínálták a vendégeket, felszolgálták az ásványvizet illetve a szakácsok által elkészített ételeket.

A vizsgabizottság a megjelenés és az elméleti tudás mellett figyelembe vette az élőmunkát és az üzleti kommunikációt is. A szintvizsgán résztvevők sikeresen vették az első megmérettetést, az osztály átlaga 3,6 lett.

Készítette:

Erdélyi – Farkas Tímea osztályfőnök

A vizsgán készült képek itt láthatók: http://bit.ly/2FRAvyP

Tags: , ,
Menü