A várva várt nap

Szent Bazil Középiskola A várva várt nap Debreceni tagintézmény Hírek Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola

A Szent Bazil Oktatási Központ debreceni tagintézményének végzősei is megkapták az összetartozást, felnőtté válást, de egyben az elválást is jelképező szalagot, 2018. február 9-én.

Az ünnepélyes átadóra, a Vasutas Egyetértés Művelődési Központban került sor. Délután öt órakor állhattak szüleik, hozzátartozóik és barátaik elé az iskola végzősei. Idén 5 osztály 92 tanulója lépett be az iskola szalagavatósainak sorába.

Az ünnepség elején Kocsis Fülöp érsek metropolita, iskolánk fenntartója mondta el ünnepi beszédét, ezt követően megszentelte a végzősök szalagjait. Ezután az est legjobban várt pillanata, a szalagtűzés következett. Először az iskola vezetése, és az osztályfőnökök kapták meg jelképesen a szalagot. Utánuk a végzősök ruhájára is felkerülhetett a várva várt szimbólum, jelezve, hogy viselői megérkeztek a felnőtt kor kapujába.
A végzős osztályok saját produkcióikkal szórakoztatták a közönséget, akik végül hatalmas tapssal köszönték meg nekik a felejthetetlen estét. Verset hallhattunk Horváth Gizella Bettina és Tóth Gyula előadásában. A pincér osztály, illetve a szociális gondozó és ápoló osztály modern tánccal, a szakács osztály pedig angolkeringővel készült. A 9. – 10. –ik osztályos tanulók kórusa ének-zenés produkcióval búcsúztatta a végzősöket. Szólót énekelt Seres Krisztina, akit gitáron Nagy Szilárd kísért.

Készítette: Krakkó Réka, tanár

Az eseményről készült képek itt láthatók: http://bit.ly/2FUbgIF

Tags: ,
Menü