Csellengők Debrecenben

Szent Bazil Középiskola Csellengők Debrecenben Debreceni tagintézmény Hírek Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola

A gyermekekre leselkedő veszélyekről tartott prevenciós előadást a Szent Bazil Oktatási Központ debreceni tagintézményének Postakert és Bán utcai telephelyén is Incze Zsuzsa, a már megszűnt Csellengők tévéműsor szerkesztő-producere 2018. január 25-én.

A rendezvényt a Hajdúdorogi Főegyházmegye és a nyíregyházi Segítőkéz Szociális Egyesület szervezésében tartott előadássorozatnak köszönhetjük.

Az eltűnt gyermekek és felnőttek felkutatására létrehozott műsor a közszolgálati média csatornáin futott húsz éven át. A műsorvezető elmondása alapján, bár sok családon sikerült segíteniük, mégis számos történet szomorú tapasztalatokkal zárult. Mára még inkább megsokszorozódott az eltűntek száma Magyarországon és ezért is tartja Incze Zsuzsa kiemelten fontosnak, hogy a leginkább érintett korosztályhoz személyesen is eljuttassa üzenetét és megossza tapasztalatait.

A videó vetítéssel is egybekötött előadásból kiderült, hogy nem csak a rossz szociális körülmények között élő, bántalmazott fiatalok érintettek. Sokszor a jómódú, szerető családi körből kikerülő gyerekek is áldozatul esnek a gyakran határokon átívelő bűnbandáknak.

A programon készült képek itt láthatók: http://bit.ly/2EFjrrO

Tags: ,
Menü