„Jam” – Diákvállalkozás

Debreceni iskolánkba ellátogatott a Junior Achievement Magyarország „Jam” egy munkatársa Melter Helga, aki 2017. november 23-án előadást tartott nekünk, a vállalkozási lehetőségekről.

 A Junior Achievement Worldwide egy olyan szervezet, amely a világ mintegy 124 országában 9,7 millió fiatalt képez évente. A „JAM” közhasznú non-profit szervezet 1993 óta van jelen Magyarországon, hazai munkatársakkal és hazai partnerekkel együtt dolgozik annak érdekében, hogy hidat képezzen az oktatás és az üzleti világ között.

Segítségével megismerhettük egy takarító vállalat vezetőjét, aki bemutatta cégük létrejöttének történetét. Elmondta nekünk, hogy vállalkozásuk nehezen indult, elsőnek csak pár városban tudtak segíteni az embereknek munkát adni, de a későbbiekben ez jelentősen megnövekedett. Véleménye szerint minden vállalkozás úgy tud gyarapodni, ha van ismeretségi köre. Bíztatott mindenkit, hogy kitartónak kell lenni és sosem szabad feladni, mert minden nehezen indul, ahogyan az ő cégük is.

Az ismertetés után Melter Helga fejlesztési előadást tartott nekünk, melynek célja az volt, hogy álmodjuk meg saját csapatunk vállalkozását. A feladatban fontos volt, hogy olyan vállalkozást találjunk ki, amely célratörő, hasznos, mindenki számára elérhető és gyarapítóképes legyen. Az előadás végén Helga közölte velünk, hogy regisztrálhatunk az akkor kitalált egyedi vállalkozásunkkal a ,,jayeapps.com” oldalon.

A rendezvény hasznos volt, mert egy szakemberrel találkozhattunk, aki megosztotta velünk tapasztalatait és tudását, amelyeket a későbbiekben fel tudunk használni, ha (diák) vállalkozást szeretnénk indítani.

Készítette: Szabó Vanda, Jankó Beatrix, Gere Dalma, Dudás Regina 1/13 évfolyamos vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző tanulók.

A programon készült képek itt láthatók: http://bit.ly/2BBx2yD

Képzéseinkről bővebben itt informálódhat: http://szentbazilszakkepzo.hu/kepzesek

Tags: , ,
Menü