„Kisült-e már a kalácsom?”

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola „Kisült e már a kalácsom?” HírekA nyíregyházi Tessedik Sámuel Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnáziumban, a pék szakos diákok május közepén megírt központi írásbelije után, a gyakorlati és szóbeli vizsgával folytatódtak a szakmai megmérettetések.

A hétfő reggeli megnyitó után a vizsgázók izgalommal kezdtek hozzá a péksütemények, mézeskalácsok, kenyerek, kalácsok elkészítéséhez.

A munka fegyelmezetten folyt, a vizsgázók ügyesen, begyakorlottan végezték a tételek által megjelölt feladatokat. A vizsga végén gusztusos péksütemények, ropogós héjú kenyerek, fonott kalácsok sorakoztak a polcokon. A vizsgabizottság persze felhívta a figyelmet az apróbb hibákra, de a mérlegelés és az értékelés során kiderült, hogy minden vizsgázó olyan terméket készített, amely megfelel a minőségi követelményeknek és értékesítésre alkalmas. Miután mindenki bizonyította, hogy gyakorlatban sikerült elsajátítani az legfontosabb „fogásokat”, másnap következhetett a szóbeli vizsga. A vizsgázóknak 3 tétel kifejtésével kellett meggyőzni a vizsgabizottságot arról, hogy elegendő szakmai ismerettel rendelkeznek.

A második vizsganap végén fáradtan, de az arcukon mosollyal vártak a vizsgázók az eredményhirdetésre. Mosolyuk még inkább elmélyült, amikor a vizsgabizottság értékelte a szakmai vizsgán nyújtott teljesítményüket, és kihirdette, hogy sikeres szakmai vizsgát tettek. Gratulálunk az ifjú szakembereknek!

Vajda Gyula osztályfőnök

A vizsga képei itt láthatók: http://bit.ly/2uuhjNi

Tags:
Menü