Tegyétek többé a világot! – Ballagási ünnepség a debreceni Telegdiben

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Tegyétek többé a világot! – Ballagási ünnepség a debreceni Telegdiben HírekA debreceni Telegdi Kata Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium végzős diákjai április 29-én vettek búcsút iskolájuktól és a tanulóévektől.

Az ünnepség kezdetén a tanulók a feldíszített osztálytermekben átvették ballagási tarisznyájukat, és az intézmény zászlóját követve felsorakoztak az iskola udvarán.

A hagyományos ballagási hangulatot a 9. évfolyamos tanulók előadása idézte meg, akik Ákos „Ilyenek voltunk” című számát énekelték el. Majd a végzősök nevében Kovács Fruzsina vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző tanuló búcsúzott a ballagó diákoktól; Farmasi József intézményvezető pedig útravalóul a következő gondolatokat fogalmazta meg: „Egyszer Jack Sparrow mondta: »A világ nem lett kisebb, csak kevesebb.« Bízom benne, hogy ti többé tehetitek ezt a világot – és kívánom, hogy ehhez találjátok meg önmagatokat!”

A beszédek elhangzását követően a vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző, a gyógy- és sportmasszőr, valamint a számítógép-szerelő, karbantartó osztályok képviselői felkötötték szalagjaikat a nemzetiszínű zászlóra, ezzel is jelképezve az iskolával továbbélő közösségüket. Végezetül az ünnepséget a búcsút, a kívánságok teljesülését szimbolizáló színes léggömbök magasba engedése zárta.

Mint minden évben, ballagási ünnepségünk keretében díjazzuk a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákjainkat és átadjuk az „Év tanára” és „Év diákja” kitüntető címeket.

Kimagasló tanulmányi eredményéért könyvjutalomban részesült: a vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző osztályból: Kelemen Dévald János, Kiss Dóra, Kovács Fruzsina, Madár Krisztián Gábor, Nagy Richárd, Varga Kitti, Bogár Alexandra, Jelinek Joakim, Meleg Barbara, Papp Mónika, Tóth Éva, a gyógy- és sportmasszőr osztályból: Alexa Dóra, Bíró Lilla, Farkas Nikolett, Kecskeméti Emese, Kerekes Petra, Mercs Dóra, Tóth Sándor, Bicse Vanda, a számítógép-szerelő, karbantartó osztályból: Kovács Gergő, Mpumilwa Arnold, Stummer Zoltán.

Az „Év diákja” a 2016/2017. tanében: Szabó Anita lett, aki az emlékplakett mellé a Zipper Kft. által felajánlott ajándékcsomagot is átvehette. Az „Év tanára” pedig a 2016/2017. tanévben: Kovács András Attila tanár úr.

Díjazottjainknak szívből gratulálunk, diákjainknak pedig sok sikert kívánunk a szakmai vizsgákhoz és az élet nagy kihívásaihoz!

Ballagó diákjaink névsorát a Hajdú-Bihari Napló a május 8-i héten megjelenő lapszámaiban közli.

Nevelőtestület, Debrecen

A ballagáson készült sok-sok képet a felveteliiroda facebook oldalán az albumokban lehet megnézni.

Tags:
Menü