„Tisztelet a bátraknak”

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola „Tisztelet a bátraknak” HírekA nyíregyházi Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola és a Tessedik Sámuel szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium diákjai és tanárai immár hagyománnyá vált rendezvényen emlékeztek meg 1848. március 15-ről.

A 169 éve kitört forradalom hazánk történelmének meghatározó eseménye, mely jelképpé, az elveszett szabadság visszaszerzésének szimbólumává vált.

Az idei ünnepi műsort a tizedik osztályos szakács osztály néhány tanulója prezentálta. Az előadás helyszíne a város Petőfi tere volt, mely méltó helyszínt biztosított a megemlékezésnek. A szereplők a felelevenítették a forradalom kitörésének előzményeit, a forradalmárok és az ország követeléseit. Természetesen nem maradhattak ki a nemzetdicsőítő, lelkesítő költemények – így a Nemzeti dal – sem.

Az emlékműsor egyik legnagyobb költőnk, a forradalom egyik kiemelkedő alakjának, Petőfi Sándor mellszobrának megkoszorúzásával zárult.

Az előadás résztvevői: Futaky Luca, Kun Fanni, Pisla Alexandra, Szarka Judit, Szilágyi Miklós, Tóth Kitti, Vida Szilvia és Vince Péter szakács tanulók

Ludman Renáta

Az ünnepségről készült képek itt láthatók. http://bit.ly/2mHWZ6X

Tags:
Menü