Lady Carneval 2017 március

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Lady Carneval 2017 március Hírek„Villan a topáz, rizsporos parókán

Álarcot visel Ő Lady Kárnevál

Két ezüst cipő, húsz fodor a szoknyán

Élete a tánc, ő Lady Kárnevál.”

A farsang a vízkereszttől (január 6.húshagyókeddig, más megfogalmazás szerint a másnapi hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése.

Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik.

A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette valójában télbúcsúztató is. Számos városban ekkor rendezik meg a híres karnevált (riói karneválvelencei karnevál), Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást.

A Telegdi Kata Középiskolában 2017. február 23-án került sor a farsangi mulatságra, melyen ötletesnél ötletesebb jelmezekbe öltözött tanulók vonultak fel, egyéni produkciókkal kápráztatva el a közönséget. Láthattuk a Batman-filmek több szereplőjét: Jokert, Macskanőt. Megcsodálhattuk Aphrodité istennőt, továbbá a Bűvész és a Mazsorettező lányok látványos mutatványaiban is gyönyörködhettünk.

A zsűri több kategóriában hirdetett eredményt. Finom tortákkal díjazta a legjobb sminket, a legjobb frizurát és a legötletesebb jelmezt is.

A nap fergeteges mulatsággal, falatozással, zenével, tánccal zárult. Ismétlés jövőre!!!

Ludman Renáta, szaktanár

A farsangi képek itt nézhetők meg: http://bit.ly/2mty3TQ

Tags:
Menü