„Szabolcs Kupa 2017” – kisvárdai eredmények

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola „Szabolcs Kupa 2017”   kisvárdai eredmények HírekA XV. Szabolcs Kupa nemzetközi fodrász, kozmetikus, műkörömépítő- és díszítő verseny 2017. február 12-én került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban.

A kisvárdai Telegdi Kata Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium gyakorló kozmetikus szakos tanulói rendszeresen megmérettetik magukat ezen a neves eseményen.

Összesen 180 versenyző indult hazánkból, Erdélyből, Szlovákiából és Kárpátaljáról. A rendezvény ideje alatt színvonalas műsorral kedveskedtek a nézőközönségnek, az elfáradt versenyzőknek.

A Soft Vave ollói, szemöldökcsipeszei, valamint a CND műköröm alapanyag kereskedés színes zseléi, gél-lakk rendszerei között lehetett válogatni, vásárolni.

Az iskolánk képviseletében négy tanuló vett részt ezen a neves versenyen:

Bodó Gabriella Nappali kikészítés-hordható smink kategóriában 2. helyezést ért el,

Bori Emese Farsangi konty kategóriában 7. helyezést ért el,

Kovács Krisztián „HOLLYWOOD CSILLAGA” – Szabadon választott alkalmi smink kategóriában 9. helyezést ért el,

Krak Barbara Nappali kikészítés-hordható smink kategóriában 7. helyezést ért el.

Gratulálok a szép helyezésekhez, a felkészülés néha idegölő kitartásához, türelmükhöz, idejükhöz és a feláldozott vasárnapjukhoz.

Polyákné Márta Edina, szakoktató

 „A tavalyi verseny után izgatottan vártam a 2017-es Szabolcs Kupát. Mivel az első versenyemen nem sikerült olyan eredményt elérnem, amit szerettem volna; eltökélt szándékom volt, hogy idén mindent beleadok és a dobogó egyik fokára állhatok. Már hetekkel a verseny előtt kitaláltam az alapkoncepciót és nekiláttam a gyakorlásnak a gyönyörű modellemen (akinek ez úton is köszönöm a rengeteg türelmet). Mire elérkezett a nagy nap, viszonylag magabiztosan kezdhettem neki a versenyszámomnak. 40 perc állt rendelkezésünkre a smink elkészítésére. Nem izgultam, hogy beleférek-e az időbe, ugyanis a gyakorlások alkalmával tudatosan készültem erre, így élesben sem volt probléma. A sminkelés közben a zsűritagok szemlélték a munkafolyamatot, több alkalommal megálltak egy-egy versenyző mellett és végignézték, ki milyen módszerrel, vagy technikával dolgozik. Az idő letelte után tüzetesebben is megfigyelték az elkészült műveket. A saját kategóriám után izgatottan figyeltem a többi versenyszámot. Több osztálytársam is indult, így értük is izgulhattam. Az eredményhirdetésen minden versenyszám első 10 helyezettjét felsorolták: fodrászokat, sminkeseket, műkörmösöket. El sem hittem, amikor kimondták a nevem! Sikerült ezüstérmet és egy különdíjat elhoznom a második versenyemen! Nagyon boldog voltam, hatalmas erőt adott a további munkára. Óriási élmény volt, hogy ott lehettem és megmérethettem magam tehetséges sminkesekkel!” (Bodó Gabriella 14. évfolyamos gyakorló kozmetikus tanuló)

„Még sohasem volt szerencsém versenyen megmérettetni magam, de nagyon örültem, hogy tanárom alkalmasnak talált az indulásra. A felkészülés és maga a verseny nagy precizitást igényelt. A legnagyobb élmény, hogy általam sokra tartott sminkesekkel egy légtérben lehettem, leshettem el tőlük ecsetvonásokat, mozdulatokat. A 9. helyezés nem vette el a kedvem a további versenyzéstől, hanem inspirál a további sminkcsatákra.” (Kovács Krisztián 14. évfolyamos gyakorló kozmetikus tanuló)

„Másodjára volt szerencsém részt venni a Szabolcs Kupán. Idén a Farsangi konty kategóriában indultam, 7. helyezést értem el. Ugyan nem én nyertem, mégis nyertesnek mondhatom magam, mert nagyon sok tapasztalattal, ötlettel gazdagodtam. Köszönöm a szép modellemnek a részvételt, és tanáromnak a felkészítést. Jövőre vissza szeretnék iratkozni a fodrászképzésre, mert érzem az lesz életem célja!” (Bori Emese 14. évfolyamos gyakorló kozmetikus tanuló)

„Először indultam versenyen, nappali smink kategóriában. 7. helyezést értem el, aminek nagyon örültem. Sok szép sminket láttam, amikből ötleteket merítettem a következő versenyre. Modellként is szerepeltem, és sokkal jobban izgultam az osztálytársaimért, mint magamért. Nagyon elfáradtunk a nap végére, de megérte, mert jó helyezéseket értünk el. Büszke vagyok az osztálytársaimra!” (Krak Barbara 14. évfolyamos gyakorló kozmetikus tanuló)

„Ismét modellként vettem részt a versenyen, immár másodszor. Hiába nem versenyeztem, mégis nagyon izgalmas volt aggódni a társaimért. Nagyon sok szép sminket láttam, és a fodrászversenyzők modelljeit is megfigyeltem: a haj-smink-ruha összhangját. De a műkörömdíszítők is csodálatos munkákat adtak ki a kezeik közül. Egyszer talán én is bátorságot gyűjtök, hogy indulóként izgulhassak és nyerjek is. Büszke vagyok Gabicára, aki a sminkemet készítette! Megérdemelte a 2. helyezést!” (Szanyi Enikő 14. évfolyamos kozmetikus tanuló)

A versenyen készült képek itt nézhetők meg: http://bit.ly/2mPYVe0

Tags:
Menü