Money, money, money…

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Money, money, money… HírekA debreceni Telegdi Kata Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium 13. évfolyamos vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző tanulói február hónapban két külső, szakmai programon is részt vettek.

Az alábbiakban tanulóink beszámolóját adjuk közre.

A Debreceni Egyetem duális képzéseiről szóló előadására látogattunk el 2017.02.08-án. Több vállalattal is kapcsolatban áll az egyetem, így sok választási lehetőségük van a hallgatóknak.

A villamosmérnök szakkal a National Instruments, az EoN Magyarország, a vegyészmérnök szakkal a BorsodChem, a biomérnök szakkal pedig a ZOLEND Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., és még sok más cég áll kapcsolatban.

A duális képzéselőnye, hogy az egyetemi tanulmányok mellett a hallgatók gyakornoki munkát is vállalhatnak, amiért fizetést is kapnak, továbbá olyan előnyökre tesznek szert, amelyet nem minden friss diplomás mondhat el magáról: 3,5 éves munkatapasztalatot szereznek, így könnyebben találhatnak állást szakmájukban.

A Magyar Nemzeti Bank kiállításán jártunk 2017.02.13-án. A kiállítás a forint kibocsátásának 70. évfordulója alkalmából érkezett a Debreceni Egyetemre, ami márciusig látható. A tárlaton megtekinthettük a forint – nem csak közelmúltbeli – történelmét Károly Róbert aranyforintjaitól ma használatban lévő fizetőeszközökig.

Rövidhír: a Junior Achievement Magyarország társadalmi vállalkozás roadshow-ja eredményeként iskolánk a nemzetközi oldalakra is felkerült: http://bit.ly/2mfW3rl

Ezúton is köszönjük a lehetőséget!

A programokról készült képeket itt lehet megtekinteni: http://bit.ly/2lBPpNZ

Készítették: Nyujtó Petra, Koroknai Mónika, Tagyi Nikolett tanulók

Tags:
Menü