Karácsonyi ünnepség

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Karácsonyi ünnepség HírekA nyíregyházi Tessedik Sámuel Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnáziumban december 19-én karácsonyi rendezvényen vettek részt az iskola tanulói és tanárai.

Az ünnepi műsort a 9. osztályos pincér és szakács tanulók heteken át tartó lelkiismeretes próbák után, a hallgatóság tömegétől kicsit megilletődötten, de teljes odaadással adták elő. Megelevenedtek a karácsonyi ünnepkör főbb eseményei és motívumai. A legszebb karácsonyi dalok és versek mindenki szívét melegséggel és ünnepi áhítattal járták át. Az előtörő érzések kitűnően ellensúlyozták a kinti téli világ ridegségét.

Ezek után a történések párhuzamosan két szálon futottak tovább. A 11. osztályos szakács tanulók segítségével már korábban elkészültek az alapanyagok a mézeskalács készítéshez és díszítéshez, valamint a pizza sütéshez. A diákok nagy örömmel és több-kevesebb hozzáértéssel, jókat nevetve formázták a tésztákat, dekorálták a mézeskalácsokat, ízesítették a pizzákat.

Akik jobban szerettek volna mozogni, azokat asztalitenisz- és csocsóbajnokság várta a tornateremben. Mindkét sportágban parázs küzdelmek alakultak ki, mindenki beleadott apait-anyait. Természetesen a lényeg a mozgás öröme, a nemes küzdelem, a felhőtlen szórakozás is maradéktalanul megvalósult.

A végén a helyezettek oklevelet kaptak, de mindenki győztesnek érezhette magát.

Zárásul a konyhán elkészült finomságokat karácsonyi zenei aláfestéssel, jó hangulat közepette fogyasztotta el a társaság. A mosolygó arcok, a csillogó szemek megmutatták, hogy ez egy igazán jól sikerült rendezvény volt.

Tóth András, tanár

Az ünnepségről még több kép itt: http://bit.ly/2iLtMGW

Tags:
Menü