Társadalmi vállalkozás roadshow a debreceni Telegdiben

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Társadalmi vállalkozás roadshow a debreceni Telegdiben HírekA Junior Achievement Magyarország társadalmi innovációs versenye egy európai szintű verseny, amely támogatja a fiatalok készségeinek és ismereteinek fejlesztését.
Segíti őket újszerű látásmód, innovatív ötletek kidolgozásában, valamint szakmai mentorok közreműködésével a tanulók megismerhetik egy üzleti ötlet kidolgozásának folyamatát, a problémákat, döntéshelyzeteket, melyekkel a vállalkozók szembesülnek.
December 14-én a társadalmi vállalkozás roadshow eseményének köszönhetően a debreceni Telegdi Kata Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnáziumba látogatott Kovács Ildikó, a Junior Achievement Magyarország munkatársa. Az előadó elsőnek egy sikertörténetet osztott meg a 13. évfolyamos vámügyintéző osztállyal, melyhez egy kérdéssort is mellékelt. Ez tökéletes rávezetés volt a témára és a pályázat felépítésére is. A következő feladathoz kreativitására és a fantáziára volt szükségünk, hiszen a csoportoknak egy gondolattérképet kellett készíteniük. A feladat befejezése után a csoportok egy-két tagja prezentálta az eredményeket. Az előadó tudatta az osztállyal, hogy továbbjutás esetén segítséget fognak kapni az üzleti terv elkészítéséhez, valamint az angol nyelvű bemutatóhoz is.
A verseny nagyszerű lehetőséget kínál, hogy a diákok próbára tegyék tudásukat, tapasztalatokat szerezzenek egy társadalmi probléma megoldása által.
Készítette: Nagy Anett tanuló
A programról még több kép: http://bit.ly/2hLyfeX

Tags:
Menü