Karácsonyi készülődés a debreceni Tessedikben

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Karácsonyi készülődés a debreceni Tessedikben HírekKözeleg a karácsony, és mindenki nagyon várja már. Már december 9-én elkezdtük díszíteni az osztálytermünket rengeteg színes rajzzal és sok-sok kreatív ötlettel.

Azt hiszem, ebben az időszakban bőven kiéljük mindannyian kreativitásunkat. Néhányan üvegfestékkel rajzolt mintákkal és fehér papírból kivágott hópelyhekkel díszítették az ablakokat. A többiek különböző ékes díszeket készítettek. A végeredmény pedig lenyűgöző! Az egész osztály összefogott, mind segítettünk egymásnak, és ez is olyan szép a karácsonyban. Az összetartás. Az összhang. A nyugalom és a béke. Ez mind kialakult közöttünk pár perc alatt, és ez szívmelengető.

Díszítgetés közben karácsonyi zenéket is hallgattunk. A hangulat az egekbe szökkent, mintha már karácsony lenne, szeretetben és békességben. 9-étől kezdve minden egyes nap felmerült témának a karácsony, ha beszélgettünk. Elmeséltük egymásnak, ki mit vett, esetleg készített a családtagjainak ajándékba. Közelebb kerültünk egymáshoz. Ez az egész egy új mérföldkő volt az osztály számára. Mindezek által kijelenthetem, hogy összehozott minket a karácsonyi készülődés.

„Karácsony éjjele közeleg, s bezsongva várjuk már,

Vajon kinek mi kerül majd a fa alá,
És az asztalon mennyi finomság lesz majd.
Talán egy éjjelre elfeledhetjük a sok bajt.”
Készítette: Béres Fruzsina Andrea, Tessedik/09/DG-N/2016
A díszítések így készültek: http://bit.ly/2hLlW2E

Tags:
Menü