Láthatatlan mindennapok 2016 október

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Láthatatlan mindennapok 2016 október HírekA Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete 2016. október 10-től „Láthatatlan Mindennapok kiállítás” című kiemelt érzékenyítő programot szervezett a debreceni irodájában (Külsővásártér 16.), amelyen a Telegdi Kata Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium gyógy- és sportmasszőr, valamint vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző tanulói is részt vettek.

A program résztvevői egyszerre szerezhettek saját élményt a látás hiányáról, szembesülhettek a fogyatékossággal élő emberekkel kapcsolatos személyes meggyőződéseitekkel, esetleges téves vélekedéseitekkel, a legfontosabb társadalmi tabukkal. Megismerkedhettek a segítés helyes technikáival, miközben a látássérülten élő emberekkel kapcsolatos tájékozottságotok is elmélyült.

Tanulóink olyan világban találhatták magukat, ahol a látásnak semmi szerepe nincs, mintha kikapcsolták volna: egy kb. 45 perces sétát kellett tenniük a „vak sötétség birodalmában”, ahol minden olyan, mint a való világban, csak a fény tűnt el.

Ezúton is köszönjük az egyesület vezetőségének, munkatársainak és önkénteseinek, hogy részt vehettünk ebben a nagyszerű programban és mi is hozzájárulhattunk a látássérült emberek iránti pozitív szemlélet és viszonyulás megerősítéséhez.

Készítette: Palotásné Szilágyi Judit, szakoktató
A programról még több kép itt: http://bit.ly/2eyZO7n

Tags: , ,
Menü