Kozmetikus szintvizsga Kisvárdán 2014 május

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Kozmetikus szintvizsga Kisvárdán 2014 május HírekMájus 14-én került sor a 13. évfolyamos kozmetikusok szintvizsgájára.

Nagy izgalommal vártuk már ezt a napot, hiszen a 13.évfolyamosok számára ez egy igen komoly megmérettetés.

Mindenki szorgalmasan készítette elő a bőr diagnosztikát, modelljeit, gyakorlati naplóját, nagy odafigyeléssel válogatta ki a kellékeket, a munkaasztal díszítését.

A tanulóknak két modellt kellet hozniuk: egyet a sminkhez és egyet a kezeléshez. Anyukák, barátnők, testvérek, ismerősök is szívesen jöttek modellnek. A kozmetikus tanulók precíz megjelenésükkel, ízlésesen díszített munkaasztalukkal biztosították a vizsga színvonalát. Mindenki nagyon izgult, várta már a vizsga kezdetét. A munkavédelmi oktatás után sminkkel kezdődött a vizsga. A lányok minden kreativitásukat, ügyességüket bevetették, de még érződött a levegőben a „vizsgastress”. A sminkek gyönyörűek lettek, a modellek – elégedettek, a pontszámok pedig magasak. Ez után következett a saját modell bőrdiagnosztikája, ami talán a vizsga legnehezebb részének mondható. De ezt az akadályt is jól vették a lányok és minden követelménynek eleget tettek. A diagnosztizálás után a stressz a lányokban kissé oldódott és már felszabadultabban láttak neki a szempilla- és szemöldökfestésnek, szemöldökformázásnak. Itt a kézügyességükre volt nagy szükség. Ezt követte a bajuszszőkítés, masszázs, pakolás és borogatás feltétele, majd a gyantázás zárta a feladatok sorát. A masszázs alatt kellemes, halk, relaxáló zene szólt, illóolajos gyertyák, mécsesek égtek, kellemes hangulat uralkodott a vizsga közben.

A nap végére mindenki elfáradt, de megérte. Minden kozmetikus tanulónak sikerült a vizsga, szép eredmények születtek, amihez a tanulóknak gratulálunk! De a vizsga szervezése, lebonyolítása nagy munkát igényelt természetesen a vizsgabizottsági tagoktól is, akiknek ez úton is megköszönjük közreműködésüket.

Menü