Eladók lettünk

folder_openHírek

A debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium eladó szakán 2013. szeptemberében kezdtem meg tanulmányaimat. Nagy létszámmal induló osztály voltunk, különböző egyéniségekkel. Hamar összeszoktunk, nagy barátságok alakultak ki, hála az osztálykirándulásoknak és a közösségi programoknak.
Szent Bazil Középiskola Eladók lettünk Hírek

A 9. év hamar eltelt, 10. évben kezdődtek a gyakorlati órák, 11. évben megkezdődtek a szakmai gyakorlatok. Mindenki saját magának keresett gyakorlati helyet, de tanáraink sokat segítettek a választásban. Utólag is köszönet a tanácsokért és a sok  segítségért. Legtöbben élelmiszerboltban helyezkedtek el, de volt, aki kisboltban, vagy cipőboltban töltötte a gyakorlati napokat. Gyakorlati helyeinken sok tapasztalatot gyűjtöttünk, mindenhol szeretettel fogadtak bennünket, megértőek és türelmesek voltak velünk.
Az utolsó tanév minden szempontból másabb volt, mint az előzőek. Éreztük a nyomást a közeledő vizsgák miatt. A vizsgaidőszak sok tanulással járt. Az angol órák voltak talán a legnehezebb a szavak kiejtése miatt. Eljött a ballagás napja ahol az év tanára és a legjobb tanulók is megkapták megérdemelt díjaikat. A ballagás vége egyben a vizsgára való felkészülés kezdetét is jelentette. Hiába ballagtunk el az iskolából, mi ezután is bejártunk az tanárainkhoz segítséget kérni, pótolni a hiányosságokat. Osztályfőnökünk szervezett nekünk a malomparki Sparba egy gyakorlati napot, ahol utoljára átismételhettük a tanultakat és feltérképezhettük a termékeket.
Eljött a vizsga napja. Mindannyian nagyon stresszesek voltunk, pedig nem volt rá okunk, hiszen vizsgáztató tanáraink és a vizsgaelnök is nagyon segítőkészek voltak. Bátorítottak minket, amikor kerestük a szavakat. A gyakorlati vizsgánk nagyon hamar véget ért, amely azt mutatta, hogy mindenki megfelelően felkészült és legjobb tudását nyújtotta. Mi mégis azt éreztük, csinálhattuk volna jobban is.
A másnapi szóbeli vizsga volt a legnehezebb. Itt már mindenkin eluralkodott a félelem, de tanáraink ezekben a pillanatokban sem hagytak cserben minket, sokat segítettek nekünk ezen a napon is. Miután mindenki túlesett a nehezén, volt időnk egy kis szusszanásra, míg tanáraink és a vizsgabizottság tagjai ebédeltek.
Nagyon idegesen vártuk az eredményhirdetést.
Aztán eljött a perc, már mindenkinek a torkában dobogott a szíve, amikor végre közölték velünk, hogy mindannyian sikeresen teljesítettük a vizsgát. Hatalmas kő esett le a szívünkről. Most már hivatalosan is eladókká váltunk.
Bizonyítványosztás után került sor a közös fotózásra, amelyről természetesen az osztályfőnök sem hiányozhatott. Sokat köszönhetünk neki, amiért mindig hálásak leszünk. Kívánjuk, hogy őrizze meg önzetlenségét, jószívűségét, és türelmét!
Köszönünk az iskola Pedagógusainak, és az Iskola vezetőinek is mindent, amit értünk tettek! Hálásak vagyunk mindenért!
Most végre mi is elkezdhetjük megélni a felnőtt dolgozó emberek mindennapjait….
Kálló Elizabet Nikolett, eladó tanuló
Még több kép itt tekinthető meg: http://bit.ly/1XAf1sp
 

Tags: , ,
Menü