Levizsgáztak a kisvárdai számítógép-szerelő, karbantartó szakos tanulók

folder_openHírek

Elérkezett 2016. május 11-e a kisvárdai számítógép-szerelő, karbantartó szakos tanulók életében.
 Szent Bazil Középiskola Levizsgáztak a kisvárdai számítógép szerelő, karbantartó szakos tanulók Hírek
Már előtte lévő nap nagy sürgölődés volt iskolánkban. Mi, tanárok a vizsganapra készítettük elő a termeket, hogy másnap reggel 8 órára akadály nélkül megkezdhessék diákjaink a gyakorlati, majd a szóbeli vizsgát. A gyerekek időben, elegánsan, fegyelmezetten jelentek meg korán reggel, ahol a jegyzőnőtől megkapták a névtáblájukat, illetve a munkavédelmi felelős tűz-, munka- és egészségvédelmi oktatásban részesítette őket.
Közben megérkezett az Elnök úr és a két bizottsági tag is, majd megtörtént a vizsga megnyitása. Ezt követően a diákoké lett a főszerep. A gyakorlati vizsgafeladat volt az első megmérettetés, mely során számítógép összeszerelése, hibakeresés volt a feladat.
A létszám miatt ezt a tevékenységet két tanteremben bonyolítottuk le. A szerelők feladatuknak azt kapták, hogy alkatrészeiből építsenek fel egy PC-t. Telepítsenek rá rendszerszoftvert, majd csatlakoztassák a készüléket a helyi hálózathoz. A hálózathoz csatlakoztatni kellett egy hálózati nyomtatót, mely tesztelése során a tanulónak saját nevét kellett kinyomtatni az adott készüléken. Hibafeltárás során egy rosszul működő számítógépben kellett megtalálni a hibát, amennyiben szükséges, cserélnie kellett a hibás részegységet a tanulónak. Ezután a készülék minden elemét le kellett tesztelni és dokumentálnia kellett az elvégzett műveletet. A vizsgafeladat időtartama 180 perc volt.
Az előírásoknak megfelelően, rendben zajlott e feladat megoldása is, melyet az értékelés követett. A tanulók ügyesen, magabiztosan szerepeltek, jó benyomást tettek tudásukról. Kevés pihenés után következett a szóbeli vizsga. A válaszadás a vizsgakövetelmények alapján összeállított, előre kiadott tételsorból húzott kérdések alapján történt. A központilag összeállított kérdések a Szakmai követelmények fejezetben megadott témaköröket tartalmazta.
Több ízben nagyon szép feleleteket hallhattunk, a tanulók az esetleges kérdésekre is ügyesen válaszoltak. Ennek megfelelően a vizsgán nyújtott jeles eredményéért Balogh Attila, Pécsi Tibor, Rostás Szabolcs, Tóth Csaba oklevelet kapott, a többiek jó eredménnyel zárták a napot. Zárásként az Elnök úr, illetve a vizsgabizottsági tagok kiemelték a tanulók kulturált viselkedését, a vizsgán nyújtott fegyelmezett magatartásukat, megköszönték a tanárok felkészítő munkáját, az osztályfőnök szerepét az osztály összefogásáért.
Szép nap volt 2016. május 11-e a diáknak, tanárnak egyaránt, hiszen az első komplex számítógép-szerelő vizsgánk sikerrel zárult. Végre a kezükben foghatták a bizonyítványukat, melyet méltán büszkén mutathattak, hogy igen, ez az én bizonyítványom! Szaktanárként és osztályfőnökként ilyen osztályt kívánhatok mindenkinek!
Dudásné Bereczki Viktória, szaktanár, osztályfőnök
A vizsgáról még több kép a facebookon elérhető!

Tags: , ,
Menü