„SZERtelenül”

folder_openHírek

Szertelen nap címmel prevenciós napot tartottak Nyíregyházán, az önkormányzat támogatásával és a Kábítószer Egyeztető Fórum (NYÍRKEF)  szakmai segítségével március 23-án a Váci Mihály Kulturális Központban. A rendezvényt meglátogatták a nyíregyházi Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola tanulói.

Szent Bazil Középiskola „SZERtelenül” Hírek

A prevenciós nap célja, hogy a fiataloknak tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínáljanak, így  elejét vegyék annak, hogy drogozással töltse el az időt a veszélyeztetett korosztály.  A délelőtt 11 órától kezdődő előadáson a diákok figyelmesen hallgatták az előadókat, akik filmvetítéssel tették szemléletesebbé a drogfogyasztás megelőzéséről szóló mondanivalójukat.

A hatékonyabb meggyőzés érdekében egykori drogfogyasztók személyes tapasztalatait ismerhették meg kötetlen formában a résztvevők.

Az előadóterem előterében a témával foglalkozó alapítványok, egyesületek, valamint állami szervek tartottak interaktív foglakozásokat, amelyeken a tanulók aktívan és nagy örömmel vettek részt.

Iskolánk egyik tanulójával a Nyíregyházi Városi Televízió készített interjút a prevenciós napon szerzett tapasztalatairól.

A több órás eseménysorozat végén hasznos ismeretekkel gazdagodva, a „szertelen” jövő reményében távoztak a diákok.

Készítette: Tóth András, Vajda Gyula

További képek: http://bit.ly/1MrgYm7

Tags: , , , , ,
Menü