Kisvárdai irodai asszisztensek „hivatalos” látogatása

folder_openHírek

Irodai asszisztens szakos tanulóinkkal 2016. február 24-én látogatást tettünk Kisvárda Város Önkormányzati Hivatalába. Már nagyon régóta dédelgettük azt a vágyat, hogy a diákok testközelből kapjanak képet az ügyintézői, titkári, irodai munka szépségéről, feladatairól, és nagyon örültünk annak, hogy első szóra igent mondtak kívánságunkra a hivatalban, amit ezúton is köszönünk.
Szent Bazil Középiskola Kisvárdai irodai asszisztensek „hivatalos” látogatása Hírek

Mint ismeretes, az iratok igen jelentős szerepet töltenek be egy iroda életében, az iratkezelés pedig a velük kapcsolatos tevékenység, amelynek nagyon sok lépése van. Ezek közül figyeltünk meg néhányat, különösképpen az iktatást, amely az iratnyilvántartás legfontosabb része.
A hivatalban már évek óta elektronikus iktatási rendszer működik, ezért a képernyő rovatait meg tudtuk tekinteni, amit ki kell tölteni, de persze találkoztunk iktatókönyvvel, iktatóbélyegzővel, és sok más egyéb nyomtatvánnyal is. Számos kérdést tudtak a tanulók feltenni a szakmával kapcsolatban, amelyre készséges válaszokat kaptak. Megtudták például, hogy a gyorsírni tudás nagyon hasznosnak bizonyul egy-egy ülés során, illetve a jegyzőkönyvvezetés ismerete is milyen sok előnnyel jár, ha irodai munkakörben szeretnének elhelyezkedni. Szerencsére, heti sok óraszámban tanuljuk mind a gyorsírást, mind a dokumentumkészítést. A gépírni tudás, valamint a számítógépes programok magabiztos használata szintén nélkülözhetetlen. Ez is hangsúlyos része az Irodai asszisztens képzésnek.
A tanulókban megerősödött a tudat, hogy amiről tanulunk az iskolában, az mind-mind hasznosítható tudásanyag, és hogy végzősként már most sokan el tudnák látni „élesben” azokat az ügyintézői feladatokat, amelyekbe betekintést nyerhettünk a látogatásunk alkalmával. Az „iroda-birodalmi” kalauzolás során Dr. Mikó Adrienn osztályvezető, illetve Szikszai Judit ügyintéző voltak a segítségünkre. Nagyon hálásak vagyunk, hogy időt szakítottak ránk, és hogy készséggel álltak rendelkezésünkre. Sok hasznos információval gazdagodott az osztály, amiből legközelebb a szakmai vizsgán profitálhatnak.
Oroszné Radóczi Erika, osztályfőnök, szaktanár
 
Tanulói vélemények:
„Most már nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is láthattuk, hogyan történik az iktatás, milyen egy jól berendezett iroda, vagy hogyan néz ki egy irattár, ahol a sokéves dokumentumokat tárolják. Osztálytársaimmal együtt megbizonyosodhattunk arról, hogy az iskola teljes körű felkészítést nyújt nekünk, és jó eséllyel pályázhatunk egy-egy irodai állásra.”  (B. Barbara, 14. évfolyamos Irodai asszisztens szakos tanuló)
További képek: http://bit.ly/1S3vi0N

Tags: ,
Menü