Mentorprogram a debreceni Tessedikben

folder_openHírek

Mindent megtesznek, hogy a gyermekek sikeresek legyenek, így foglalható össze, amit Muszka Sándor a Hajdú-Bihar Megyei Hátrányos Helyzetűek Egyesületének elnöke mondott az interjúban, amelyet a Duna Televízió Roma Magazinjának 2016. január 25-ei adásában láthatunk. A debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnáziumba járó gyermekek 90%-a hátrányos helyzetű. Az Egyesület és az Iskola vezetői, szakemberei, konfliktus kezeléssel, motivációval és segítségnyújtással a tanulásban, több éve eredményesen dolgoznak együtt a gyermekekkel.

Szent Bazil Középiskola Mentorprogram a debreceni Tessedikben Hírek

Ez alapján az itt tanuló gyermekek kitartóbbak, az iskola által kínált szakmai tanulmányaik elvégzése után könnyen munkát találnak, így a társadalmi beilleszkedésük is sokkal könnyebb. Az Egyesülettel és az Iskolával közösen dolgozó szakemberek igyekeznek a gyermekek nyelvén, gyakorlati tapasztalatok átadásával felhívni a figyelmet arra, hogy milyen módon lehetnek megbecsült, elismert emberek és az életben hogyan tudnak a lehető legtöbbet kihozni magukból. A hátrányos helyzetű tanulók támogatása nagy kihívás, de megfelelően felépített szakmai tervvel és gyakorlattal a gyerekeknek átadott tudás a társadalom javára fordítható.

A gyermekek bíznak a jövőjükben, terveik vannak és igyekeznek azokat mentoraik segítségével megvalósítani. A közös munka gyümölcse az, hogy aktív, szakmailag felkészült, tisztességes emberek kerülnek ki az oktatásból, akik már tudják, hogy a hátrányos helyzet megfordítható és nem állandó, csak tenni kel érte. És ehhez a debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnáziumban minden segítséget megkapnak…

Tags: ,
Menü