Országos turnén – a kisvárdai gyakorló kozmetikusok

folder_openHírek

A 13. évfolyamos Gyakorló kozmetikus osztály ismét egy rendhagyó kozmetikus gyakorlati oktatáson vehetett részt 2015. december 7-én Nyíregyházán a Centrum Hotel konferenciatermében, amely az Alveola Kft. 2015 World of Beauty Országos turnéjának utolsó állomása volt.
Szent Bazil Középiskola Országos turnén – a kisvárdai gyakorló kozmetikusok Hírek

Az első blokkban a számunkra már nagyon jól ismert Valiskó Mária, Alveola oktató tartott előadást a mezoterápiás kezelésekről, valamint a mezoterápia során használható anyagokról, azok „koktéljairól”. Ezek a koktélok fontosak egy ilyen kezelés során, mert nemcsak egy bőrproblémát kezelünk egyszerre, hanem akár több is kezelhető. Ilyenek például a bőr halványítása pigment foltok esetén, vagy a hyaluron-savas kezelés, ami segít megkötni és a bőrben tartani a sejtek egészséges működéséhez szükséges folyadékot; vagy C-vitaminnal tölthetjük fel a fáradt, stresszes bőrt. A következő blokkot Kovács Nelli szempilla designer tartotta, aki a szálas szemöldök-korrekciót demonstrálta; valamint a szempillaépítést 1-6D-ig, és annak esetleges korrekcióit. Beszélt a különböző szemformák különböző pillaépítési technikáiról. Modelljének hiányos szemöldökét építette újra kevert hosszúságú-, vastagságú- és színű szálakkal, nemcsak a meglévő szemöldökszálakra, lanungó szálakra, hanem a bőrre is. A végeredmény fantasztikus lett, a modell arca karakteresebbé, hiányos szemöldöke íveltté vált. A harmadik rész volt számunkra a legfontosabb, ahol Sok Csaba mestersminkes a kendőzést és a bőr hibáinak javítását mutatta be. Ugyanazon a modellen a karácsonyra való tekintettel egy ünnepi sminket kreált. Ismét egy számunkra hasznos nap áll mögöttünk, tudásunkat bővítve.
Polyákné Márta Edina
gyakorlati oktató
 
„Nagyon vártam ezt a mai napot, és nem bántam, hogy vonatoznom kellett érte. A sminkes már az első bemutatkozáskor is nagyon szimpatikus volt; az előadásmódja és a munkája lehengerlő. Igyekeztem minden mozdulatát megjegyezni, mert nekem is a szívemnek legkedvesebb a sminkelés. Meg is kérem az egyik barátnőmet, aki hasonlított a modellre, hogy sminkelhessem, mert ki szeretném próbálni ezeket a technikákat és színeket rajta.” (Bodó Gabriella, 13. évfolyamos gyakorló kozmetikus tanuló)
„Már hallottam a mezoterápiáról néhány gondolatot, ezért most nagy érdeklődéssel hallgattam. Fontos számomra, hogy a barátaimat, szüleimet és leendő vendégeimet a bőrüknek megfelelő termékekkel ápoljam, kezeljem. Ezért szeretném én is megtanulni a Mezo-pen használatát, kevergetni a különböző hozzá való koktélokat. Alig várom, hogy a számomra legfontosabb vendégemet, anyukámat szépíthessem, ápolhassam, kényeztethessem!” (Krak Barbara, 13. évfolyamos gyakorló kozmetikus tanuló)
További képek itt: http://on.fb.me/1PP17t5

Menü