Rohan az idő a kisvárdai Telegdiben

folder_openHírek

2016 év eleje van. Érezhető diák, s tanár számára egyaránt, ahogy rohan az idő, felgyorsult, s most már nem ólomlábakon jár. Hamarosan nemcsak a szalagavató, hanem a szakmai vizsga ideje is elérkezik. Érezzük mindannyian. A három évvel ezelőtti „kis kilencedikes” számítógép-szerelő, karbantartó tanulóinkból idén végzős diákok lettek.

Szent Bazil Középiskola Rohan az idő a kisvárdai Telegdiben Hírek

Maguk sem hitték volna, hogy ilyen gyorsan repülnek el az évek. Az idei tanórákon szinte már csak a vizsgára való felkészülés történik folyamatosan, a kiadott tételek átbeszélése, számonkérése, a gyakorlati feladatokra való összpontosítás a jellemző. Ezeken az órákon számítógépeket szerelünk össze alkatrészekből, különböző programokat telepítünk, adatokat mentünk, archiválunk, hibafeltárást végzünk. Hardveresen és szoftveresen karbantartunk, tesztelünk. Hálózatot építünk ki virtuálisan, illetve gyakorlatban is, továbbá hálózati kábelt készítünk. Jól érezhető most már az osztályban a felfokozott hangulat. Drukk a szalagavató miatt és izgalom a közelgő megmérettetés kapcsán. A szakmai vizsga előtt márciusban kisvizsgán mutatják meg tanulóink a szakmai felkészültségüket. Jövőre már szakközépiskolaként indul ez a  képzésünk, melynek időtartama 3+2 év, ahol 3 év alatt komplex szakmai vizsgát tesznek majd tanulóink, ezután 2 év alatt érettségi vizsgát tehetnek. Szeretettel várjuk leendő diákjainkat, akiket lelkiismeretes, segítőkész, hivatástudattal megáldott, fiatalos, lendületes tanári kollektíva tanít meg a szakma rejtelmeire. A számítógép-szerelő, karbantartó szakmát „becsomagolhatod” egy kézitáskába, a hozzá szükséges eszközöket viheted a helyszínre, ahol a javításra szoruló gépeket könnyedén megjavíthatod. A mi iskolánk modern, a 21. századnak megfelelő, több gépparkkal rendelkezik. Ha hozzánk jössz tanulni, pluszba nemcsak az iskolát, hanem a színes diákéletet is megtapasztalod. Nézz fel weblapunkra: www.felveteliiroda.hu

Dudásné Bereczki Viktória

osztályfőnök, szaktanár

Tanulói vélemények:

„Hamar eltelt a 3 év, szinte még most kezdtük az iskolát. Én alig hiszem, hogy végzősök lettünk. Remélem, sikerülni fog a szakmai vizsgám az elvárásaimnak megfelelően. A gyakorlati részétől nem, inkább a szóbeli vizsga miatt izgulok. Órákon jól sikerül a szóbeli feleletem, ezért bízom abban, hogy nem lesz ez másként az éles vizsgán sem.” (Veress Miklós, 11. évfolyamos számítógép-szerelő, karbantartó szakos tanuló)

„Én személy szerint alig vártam már, hogy végzős legyek. Most, hogy közeleg minden megmérettetés, kissé izgulok, milyen lesz, hogy fogok vizsgázni. Ebben az évben már csak a szakmai vizsgára készülünk, így azt remélem, mindent ügyesen meg fogok tudni oldani. Kedvelem az iskolát, az itt tanító tanárokat, gondolkodom abban is, hogy jövőre visszajövök egy másik képzésre.” (Kasza Árpád, 11. évfolyamos számítógép-szerelő, karbantartó szakos tanuló)

További képek: http://on.fb.me/1WMIhrV

Menü