Kisvárdai irodai asszisztensek beszámolója a Telegdiben

folder_openHírek

Mi 13. évfolyamos irodai asszisztens szakos tanulók vagyunk a kisvárdai Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolában. Szeretnénk bemutatni, hogy az itt töltött első félévünk milyen volt, hogyan is éreztük, érezzük magunkat.
Szent Bazil Középiskola Kisvárdai irodai asszisztensek beszámolója a Telegdiben Hírek

Nagyon fontos feladatunknak tartottuk tanév elején, hogy megteremtsük magunknak azt a légkört, amely két évig körülvesz majd bennünket. Így hát a tantermünket feldíszítettük, otthonossá tettük, és közben az új barátságok is szép fokozatosan kezdtek kialakulni közöttünk. Továbbra is dolgozunk az emberi kapcsolataink mélyítésén, hiszen az elkövetkezendő időben számos közös munka, vetélkedő, szórakoztató program vár még ránk. Mindezeken kívül összpontosítunk a tanulásra is, hiszen szeretnénk a lehető legjobb eredménnyel, szakemberként kikerülni az életbe. Főbb tantárgyaink körébe tartozik a gépírás és iratkezelés, levelezési ismeretek, a kommunikáció alapjai, gazdasági alapismeretek. Leendő irodai, ügyviteli munkánk során iratokkal és emberekkel egyaránt fogunk foglalkozni, és nem mindegy, miként tesszük majd a dolgunkat, hogyan ítélik meg a munkánkat. Megtanultuk, hogy az udvariasság, a pontosság, a szakmai tudás és egy-egy hivatalos levél, dokumentum készítésekor a fogalmazás mennyire fontos. Tartalom és forma tökéletes egységének megteremtésével is foglalkozunk a tanórákon. Törekszünk arra, hogy a szókincsünk bővüljön, helyesírásunk javuljon, a fogalmazásunk egyértelmű és tényszerű legyen. Úgy gondoljuk, hogy számítógépes ismereteink elegendőek lesznek ahhoz, hogy irodai munkánk során a ránk bízott feladatokat maximálisan el tudjuk végezni. Az iskola mindenkinek biztosít a képzés idejére saját laptopot. Mindannyian szeretünk ebbe az iskolába járni, mert kellemes és családias hangulatban telnek napjaink, vidámak vagyunk, tanáraink odafigyelnek ránk és próbálják a maximumot kihozni belőlünk. Még a Mikulás is járt nálunk, aminek nagyon örültünk. Várjuk már, hogy a félévi tanulmányi értesítőnket megkapjuk, bízva abban, hogy sok jó osztályzat lesz benne.
 

  1. évfolyamos Irodai asszisztens osztály

Kisvárda
 
Egyik osztálytársunk egy rövidke verset is faragott a tanulmányunkról:
„Mi vagyunk a 13. irodás,
Gyorsan írunk, mint a villámlás.
Nekünk nem számít más, csak a gépírás,
Nem adjuk fel, hisz ez is egy kihívás.” (by K. Peti)
 
A 2016/2017-es tanévben is nagy szeretettel várjuk leendő tanulóinkat szakgimnáziumi képzésünkre. Tanulhatsz nálunk már a 8. osztály elvégzése után. Négy éves érettségire való felkészítés után még egy évig a technikusi képzés keretében az Irodai asszisztens szakmát is elvégezheted. Tehát 4 + 1 év = érettségi + szakma! Válassz minket, tanulj velünk! Tájékozódj bővebben a honlapunkon: www.felveteliiroda.hu. Jó böngészgetést!
További képek itt: http://on.fb.me/1Tl5S37

Tags: ,
Menü