Félévi számadás a kisvárdai végzős gyakorló fodrászoknál

folder_openHírek

A 14. évfolyamos gyakorló fodrász tanulók 2015. december 10-én eddig megszerzett tudásukat mutathatták meg a félévi vizsgájukon.
Szent Bazil Középiskola Félévi számadás a kisvárdai végzős gyakorló fodrászoknál Hírek

Elnökük Csetneki Sasa, debreceni fodrász jelenlétében átélhették, amikor egy tapasztalt, idegen szakember mond építő, vagy negatív kritikát a munkájukra. A vizsgafeladatokat tudásuk legjavával végezték el. A babafejes műveleteknél a dauercsavarás volt az egyik feladat, ahol a teljes fejen el kellett végezni a csavarás folyamatát 45 perc alatt. Fontos a leválasztások egyenessége, a passzék vastagsága, szélessége; a spicc papír helyes használata, a csavarók feszessége, a dauertűk elhelyezése. A Marcell vízhullámra 30 perc volt. Itt a hullámok folytonossága; egyforma, kétujjnyi távolsága, a hullámok mélysége és éle, valamint a díszítés is értékelésre került. A borotválás műveleténél a szőr borotvahabbal történő puhítása után a megfelelő borotvafogásokat alkalmazva sérülésmentesen kell eltávolítani az arcon lévő egy-, maximum két napos borostát. Ezek után ápolni is kell a bőrt arcszesszel vagy borotválkozás utáni krémmel, balzsammal. Erre a műveletre 20 perc állt rendelkezésre. Az utolsó feladat a hajfestés volt. Itt a festett hajú modell lenövését kellett befesteni a már meglévő, kívánt színre. A hajat legalább két színmélységgel kell felvilágosítani szőkére, vagy vörösre. Kivételt képez a 70%-nál nagyobb ősz haj aránya, mert itt a feladat nehézségét nem a természetes haj felvilágosítása, hanem az ősz haj maximális lefedése jelenti. A befestett, megmosott hajat szárítással és formára fésüléssel kellett hordhatóvá tenni. Annak a tanulónak volt könnyű feladata, aki rövid hajú modellt tudott hozni, mert hamarabb készen lett, és több ideje jutott a befésülésre. A nap végén Sasa kiosztotta a jegyeket tartalmazó munkanaplókat, és elmondta a pozitív, motiváló véleményét a látottakról, előremutatóan sok sikert kívánva az év végi és a szakmai vizsgára való felkészülésre.
 
Polyákné Márta Edina
mesterfodrász, gyakorlati oktató
 
„A modellem haját már szeptembertől kezdve festettem, és fogom is, mert ő lesz az év végi vizsgán is. Nehéz dolgom volt első alkalommal, mert kb. 15 cm-es lenövése volt, nagyon világos hajszínnel. Első lépésben meg kellett határozni a természetes hajszínt, a festett haj színét és a kívánt színt. A lenövést világosítottam, a világos haj végét sötétítettem, ráadásul a nagy lenövés miatt első festés technikát alkalmaztam. Vizsgán sokkal könnyebb dolgom volt, mert itt már csak az 1 cm-es lenövést kellett festenem, a haj többi részét pedig emulgeálnom. A szárítás is gyorsan ment, mert sokat gyakoroltam, hogy a 20 percbe bele férjen. A vizsga végén Sasa kiemelten megdicsért, mert látta a munkámon, hogy sokat gyakorlok, és otthon is dolgozok. Nyugodtan nézhetek a téli szünet elé, az ötösöm pedig akár karácsonyi ajándék is lehet.” (Tóth Alexandra, 14. évfolyamos gyakorló fodrász tanuló)
További képek itt: http://on.fb.me/1nkSKyp

Tags: ,
Menü