A Big Ben árnyékában

folder_openHírek, TÁMOP-3.1.4.C-14

Iskolánkban 2015. április 21-én került sor az idegen nyelvi vetélkedő első fordulójára. A tanulók nagy izgalommal és lelkesedéssel várták az eseményt. A versenyen három fős csapatok indultak. A tanulóknak különböző típusú feladatokon keresztül kellett megmutatniuk az angol tudásukat. Minden feladatkör különböző idegen nyelvi kompetenciát mért. Az első körben nyelvtani kvízt kellett megoldaniuk, a második körben pedig szókincshez, szóhasználathoz kapcsolódó játékos feladatokra került sor. A legnépszerűbb és egyben legnagyobb fejtörést okozó feladatsornak a célnyelvi országok kultúrájához kapcsolódó kérdéssor bizonyult.

Szent Bazil Középiskola A Big Ben árnyékában Hírek TÁMOP 3.1.4.C 14

A második forduló 2015. május 26-án került megrendezésre. Az első forduló legjobb csapatai folytathatták a megmérettetést. Az első fordulóhoz hasonló feladatok kerültek kihirdetésre, némileg nehezebb és összetettebb feladatokkal. Az elődöntő most is hasonló jókedvvel és vidámsággal telt.

A harmadik fordulót 2015. június 9-én rendeztük meg. A csapatok már előző héten megkezdték a felkészülést és a gyakorlást. A feladatsor kiegészült egy – a szóbeli kompetenciát is mérő – feladattal. Előre meghatározott témák kerültek kihirdetésre, amelyekre a csapatok egyénileg készülhettek. Minden csapat kihúzott egy témát, amellyel kapcsolatban szóbeli feladatokat kellett megoldani.

A negyedik fordulót szeptember 10-én bonyolítottuk le. Ez az elődöntő fordulója volt, melyen 8 csapat mérhette össze a tudását. A nyelvtani és szókincsmérő feladatlapok kitöltése után szóbeli vetélkedők következtek, melyek során különböző szituációs feladatokat és mindennapi élethelyzetben használatos beszédfordulatokat kellett a tanulóknak megoldaniuk.

Az idegen nyelvi vetélkedő döntőjére 2015. október 15-én került sor. Négy csapat jutott a döntőbe. Minden feladat az idegen nyelvi kompetenciákat mérte. Sor került nyelvtani, szókincs, beszédkészség, szövegértési és fogalmazási készségek mérésére is. A diákoknak ezúttal egy PowerPointos prezentációval is készülniük kellett. A feladat az volt, hogy egy híres brit vagy amerikai író életéről és munkásságáról kellett egy rövid angol nyelvű beszámolót tartaniuk.

Minden versenyző ügyesen teljesítette a feladatokat, tudásukhoz, felkészültségükhöz gratulálunk!

Vizi Mária, szaktanár

A rendezvény a TÁMOP-3.1.4.C-14 számú Iskolafejlesztés a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium Debrecen Postakert utcai telephelyén projekt keretében valósult meg.

További képek: http://on.fb.me/1SQ2rip

Tags: ,
Menü