Egészség mindenekelőtt

folder_openHírek, TÁMOP-3.1.4.C-14

A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnáziumban szeptember 28-án megrendezésre került az iskolai egészségnap. A rendezvény ismét a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve valósult meg.

Az egészségnap keretein belül a diákok elsajátíthatták az egészséges életmódhoz szükséges alapismereteket. Az egészség megőrzéséről, a fertőző betegségek megelőzéséről, a védőoltások fontosságáról tartott előadást Dr. Kádas János molekuláris biológus. A HAHA szervezet előadásában pedig a drogfogyasztás veszélyeire hívtuk fel a tanulóik figyelmét.

Szent Bazil Középiskola Egészség mindenekelőtt Hírek TÁMOP 3.1.4.C 14

A NETFITT rendszer felmérései által ismét mindenki tudomást szerzett arról, hogy az eddigi életvitele mennyire volt egészséges és eredményes számára, mit tudott változtatni a tavaszi eredményeken. A nap folytatásaként tájékoztatást kaptak a véradás előnyeiről, mellyel segíthetnek embertársaikon és még a saját szervezetüket is frissíthetik. Ezután következett a véradás, melyet egy egészségi állapotfelmérő kérdőív kitöltése, valamint laboratóriumi (hemoglobinkoncentráció, előzetes vércsoport-meghatározás) és orvosi kivizsgálás (vérnyomásmérés, szív, tüdő meghallgatása, a nyirokcsomók tapintása, a látható nyálkahártyák megtekintése), továbbá tanácsadás előzte meg. Véradóink ezzel ismét eleget tettek a felhívásnak, miszerint „Adj vért és ments meg három életet!”.

Tartalmasan és hasznos információkkal gazdagodva telet el ez a nap is iskolánk életében.

Antalné Técsi Antónia, tanár

A rendezvény a TÁMOP-3.1.4.C-14 számú Iskolafejlesztés a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium Debrecen Postakert utcai telephelyén projekt keretében valósult meg.

További képek: http://on.fb.me/1XwnTu1

Menü