Kisvárdai gyakorló kozmetikusok gyógyszertári labormunkán

folder_openHírek

Október 6-án egy kisvárdai gyógyszertár laboratóriumában telt el az alapkozmetikumok készítése óra. A tanulók 4 fős csoportokban érkeztek meg a rendhagyó gyakorlati órára. Mindannyian mérték, főzték, keverték a szükséges anyagokat a megfelelő sorrendben egy gyógyszerész irányítása mellett.

Szent Bazil Középiskola Kisvárdai gyakorló kozmetikusok gyógyszertári labormunkán Hírek

Megtapasztalhatták, hogyan viselkedik a vizes fázis és az olajos fázis egymással, amikor elegyednek, összekeverednek; folytonos keverés és hűtés mellett hogyan lesz a kezük között a különböző összetevőkből arckrém és testápoló, vagy pattanás elleni arcszesz. A nap végére elfáradtak a tanulók, de mosollyal az arcukon tértek haza, várva a következő ilyen lehetőségre.
Polyákné Márta Edina
Gyakorlati oktató

Tanulói vélemények

Nagyon kedvesek voltak a gyógyszerészek. Megengedték, hogy arckrémet, testápolót és pattanás elleni arcszeszt készítsünk. Mi mértük ki a hozzávalókat, majd kevertük össze. Végezetül be is dobozolhattuk a készítményeket. Emellett megtanultunk tubusolni és még számos egyéb praktikát. Nagyon élveztük. Örültem, hogy láthattam, hogyan készülnek a gyógyszertári készítmények.”
Pásztor Viola

Érdekes volt számomra a különböző vegyi anyagok megismerése, reakcióba lépése. Büszke voltam magamra, mert megdicsértek.”
Gáncsos Orsolya

Végre személyesen tapasztalhattam meg, milyen egy gyógyszertár belső, érdeklődők szeme elől rejtve maradó, steril laboratórium látványa. Soha nem gondoltam, hogy ebben részem lehet. Megtisztelő volt számomra az ott eltöltött idő, és a tapasztalás lehetősége. Eddig is kedvenc tantárgyam volt a kémia, de most még jobban megszerettem. Nagyon fontos a századgrammnyi mennyiség pontos mérése, a hatóanyagok pontos sorrendjének összekeverése, az anyagok hőfoka a reakcióba lépéskor. Az óra végén én dobozolhattam be az elkészült krémeket.”
Czető Mercédesz

Nagyon jó élmény volt. Jó lenne, ha több alkalom nyílna ilyen labormunkára.”
Vass Zsuzsanna

Többi kép itt: http://on.fb.me/1X7cCA3

Tags: ,
Menü