Szakács és pincér vizsga a debreceni Tessedikben

folder_openHírek

A debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium 11. évfolyamos pincér és szakács tanulói 2015. május 15-én kezdték meg a szakmai vizsgájukat az írásbeli vizsgákkal.
Az írásbeli vizsgák után május 26-án folytatódott a számonkérés a pincéreknek szóbeli és gyakorlati, a szakácsoknak gyakorlati vizsgarésszel. A megnyitó után a pincér tanulók egy ötfogásos menüt és hozzá illő italsort állítottak össze számítógépen, mely alapján terítéket készítettek el. Ez alatt a szakácsok is kihúzták a tételeket, melynek alapján 4 óra alatt egy levest, egy főételt és desszertet kellett elkészíteniük. A tanulók lelkesen végezték a munkájukat. Mire a szakácsok elkészültek a 3 fogásos menüvel, addigra a pincérek előkészítették az ételek felszolgálásához szükséges terítéket. Ezután a pincérek végezték az élő munkát, melynek során a felszolgálók fogadták a vendégeket, angol és svájci felszolgálási módban szolgálták fel a friss ételeket. A pincérek az asztalok mellett, spagettit pirítottak, sajt táltat szolgáltak fel és salátát készítettek. A szakács tanulók háromfogásos gyakorlati vizsga eredményesen zárult mindenki számára. A nap végén kerültek kihirdetésre az eredmények és kapták meg a bizonyítványukat a sikeres tanulók. Az elnök asszonyok név szerint kiemelték a legsikeresebb tanulókat.

Tanulóinknak gratulálunk, tanulmányaikhoz további sok sikert kívánunk!
Készítette: Salánki Attila, osztályfőnök

Szent Bazil Középiskola Szakács és pincér vizsga a debreceni Tessedikben Hírek Szent Bazil Középiskola Szakács és pincér vizsga a debreceni Tessedikben Hírek Szent Bazil Középiskola Szakács és pincér vizsga a debreceni Tessedikben Hírek

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: , ,
Menü