Borsót főztem, jól megsóztam…

folder_openHírek

2015.05.15.-én kezdetét vette a 11/NQ-N/2012 pincér és a 11/NT-N/2012 szakács osztályok számára a szakmunkásvizsga első vizsganapja.
Miután jól vették az írásbeli akadályait, május 19.-én a gyakorlati vizsgatevékenységük bemutatására került sor. A szakács osztály 8 menüsorból húzhatott, amely mindegyikében vételezési jegy alapján leves, köret, főzelék, saláta ételcsoportokból kétféle ételt, illetve meleg előételt vagy főételt és befejező fogást kellett készíteniük a rendelkezésre álló 240 perc alatt diákjainknak. A pincér tanulókra több feladat várt aznap. A komplex szakmai vizsga keretein belül először egy ötfogásos menüsort állítottak össze egy meghatározott alkalomra, majd a vizsgázó az általa összeállított étel- és italsorra díszterítést készített 2 főre. Ezt követte egy 3 fogásos menüsor felszolgálása angol felszolgálási módban. A gyakorlati vizsgát egy látványelemmel zárták, a vendég asztala előtt végzett különleges éttermi feladatokat végeztek el: görög salátát állítottak össze, grillcsirkét szeleteltek és Gundel palacsintát flambíroztak. Ekkor számukra még nem ért végett a vizsga, hiszen étel,- italajánlatból és szakmai idegen nyelvből adtak még számot szóbeli vizsgatevékenység keretében. Összességében egy sikeres és jó hangulatú vizsgát tudhatunk magunk mögött, amihez hozzájárult az idén is a vizsgabizottság kiváló szakmaisága és pozitív hozzáállása. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a vizsga sikeréhez!

Készítette: Kovalecz-Szabó Csilla

Szent Bazil Középiskola Borsót főztem, jól megsóztam… Hírek Szent Bazil Középiskola Borsót főztem, jól megsóztam… Hírek Szent Bazil Középiskola Borsót főztem, jól megsóztam… Hírek

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: , , ,
Menü