Az út vége: Szakács szakma!

folder_openHírek

2015. május 15-én a kisvárdai Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium végzős szakácsai megkezdték a komplex szakmai vizsgát.
A vizsgaidőszakuk ezen a napon az írásbeli megmérettetéssel kezdődött, ahol számot adhattak az ételkészítési ismeretek, vendéglátó gazdálkodás, szakmai számítások és angol nyelvi ismereteikből. Az írásbeli feladatok teljesítésére 120 perc állt rendelkezésükre. Néhány bátor vállalkozó még ezen a napon bemutatták gyakorlati tudásukat a vizsgabizottság előtt. A szakmai és vizsgakövetelmény előírása szerint a menüsorok tartalmaztak hagyományos ételeket illetve modern konyhatechnikával készült ételeket is. Ezen a napon gyakorlatból kimagasló teljesítményt nyújtott Liptai István, aki egy nagyon ízletes cézársalátát készített grillezett-fűszeres csirkemellekkel valamint pontyfilét friss morzsában petrezselymes burgonyával és kapormártással desszertnek pedig Panna cottát készített karamellel. Ez az ételsor nemcsak finom volt, de nagyon szépen és ízlésesen is volt tálalva. Az osztály többi tagja 2015. június 5-én mérettette meg magát gyakorlatból. Ezen a napon is született kimagasló eredmény Papp Viktortól, aki Görögsalátát, sous-vide csirkét paprikás galuskával és desszertként csokoládés muffin tálalt fel. Mindkét tanuló a vizsgaelnöktől szóbeli dicséretet kapott, az iskola pedig oklevéllel és könyvvel jutalmazta a két tanulót. A nap végére az eredményhirdetésre elegánsan, szépen felöltözve, melyet a vizsgaelnök is megdicsért, de megelégedetten és büszkén mutatta mind a 25 tanuló a megszerzett és szép eredménnyel zárt szakmai bizonyítványát. A bizonyítvány mellé minden tanuló a Magyar Kormány nevében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkárától a Magyarország Alaptörvénye díszkiadását.
Mindannyiuknak gratulálunk!

Szent Bazil Középiskola Az út vége: Szakács szakma! Hírek Szent Bazil Középiskola Az út vége: Szakács szakma! Hírek Szent Bazil Középiskola Az út vége: Szakács szakma! Hírek

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Menü