Szobanövény akarsz lenni?

folder_openHírek

A droghasználat, a kábítószer-függőség korunk egyik legégetőbb problémája. Egyre több fiatal használja, annak ellenére, hogy az állam milliárdokat költ prevencióra.
Iskolánkban 2015. február 23-án tartottunk drogmegelőzési délelőttöt a tanulóink részére. Az osztályok öt csoportban hallgatták meg az előadást, mely egy-egy tanórát vett igénybe.
Meghívott vendégünk Marosi Antal volt, aki amellett, hogy a közrádió munkatársaként riportokat készít, kábítószerügyi előadásokat is tart, Balogh Sándor, egykori rendőrorvos módszere alapján.
A drog agyméreg, az örömközpontot pusztítja el – mondta Marosi Antal, aki szemléletes, humoros és közérthető előadásával magával ragadta a hallgatóságot. A drog az MRI – agyfelvételeken pirossal jelzett foltot, az örömközpontot teszi tönkre. A fiatal választási lehetősége: akar-e örülni tudni, vagy „szobanövény” lesz élete végéig.

Aki az előadást végighallgatta, a szemléletes diákat végignézte, az előadás után komolyan elgondolkodott, hogy milyen irányban szeretné folytatni az életét.

Adorján Lászlóné, szaktanár

Szent Bazil Középiskola Szobanövény akarsz lenni? Hírek

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: ,
Menü