„A tudatlanság a legrosszabb orvos…”

folder_openHírek, TÁMOP-3.1.4.-12/2-2012-1133

A címbeli idézet szellemében szervezte iskolánk, a nyíregyházi Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola március 5-i egészségnapját.
A statisztikák szerint jelentősen emelkedik hazánkban a daganatos betegségek előfordulása, ezért úgy gondoltuk, szóljon egészségnapunk a prevencióról, szűrő- és önvizsgálatról.
Három helyszínen zajlottak az események. Az első helyszínen a nőgyógyászati vizsgálat fontosságáról, menetéről kaptak felvilágosítást diákjaink. Beszéltek védőnőink a szexuális úton terjedő betegségekről, fogamzásgátlásról, megelőzési lehetőségekről.
A második helyszínen tájékoztatást kaptak a leggyakoribb daganatos betegségekről, halálozási statisztikákról, megelőzési lehetőségekről, szűrővizsgálatokról, majd kisfilmet néztek a mell és here önvizsgálatáról.
A harmadik helyszínen védőnők segítségével szűrések zajlottak. Diákjaink vércukor-, vérnyomás-, testsúly-, BMI mérésben vehettek részt. A mért eredmények birtokában tanácsokat kaphattak a helyes táplálkozásról, testmozgásról, egészséges életmódról.

A program megvalósulását a TÁMOP-3.1.4.-12/2-2012-1133. azonosító számú projekt támogatta.

Készítette: Nagyné Filimon Csilla, igazgató

Szent Bazil Középiskola „A tudatlanság a legrosszabb orvos…” Hírek TÁMOP 3.1.4. 12/2 2012 1133Szent Bazil Középiskola „A tudatlanság a legrosszabb orvos…” Hírek TÁMOP 3.1.4. 12/2 2012 1133

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: , ,
Menü