Tanulj szépségápolást! Válaszd nálunk a gyakorló kozmetikus szakmát!

folder_openHírek

Itt a tavasz – a megújulás és a napsütéses időjárás időszaka. Ilyenkor minden hölgy igyekszik szépíteni küllemén, formába hozni magát, hogy a jó idő nyújtotta lehetőségeket kihasználva, kigubózva a téli kabátból, megújulva kezdhesse el a tavaszi- nyári szezont.
Ilyenkor sokan és gyakrabban látogatnak el szépségszalonokba, hogy szakemberektől kérjenek segítséget. Légy te is ilyen szakember, tanuld meg a szakmát.
A gyakorló kozmetikus (OKJ száma 52 815 02) képzés a szépészeti ágazat egyik meghatározó szakmája. Két év alatt szerezhető meg iskolarendszerű szakképzésben. A gyakorló kozmetikus szakképzettség mellett két év alatt a kézápolást is kitanulod, így nem csak gyakorló kozmetikus leszel, hanem kézápoló szakember is. A képzés gyakorlatból és elméletből áll. A gyakorlat iskolánk által biztosított, jól felszerelt és hangulatos tanszalonban zajlik, ahol a szakmai alapozó gyakorlat, kézápoló gyakorlat és gyakorló kozmetikus szakmai gyakorlat tantárgyak alapelemeit gyakorolják tanulóink. A gyakorlaton megtanulják, hogyan kell kozmetikai masszázst végezni, szempillát- és szemöldököt festeni, gyantázni, sminkelni, sőt még bőrápoló krémet és szappant is főzni. Ezen kívül a gyakorlati oktatást kozmetikai készítményeket forgalmazó cégek által szervezett bemutatók is színesítik, hogy tanulóink megismerhessék a legújabb finish termékeket. A diákjaink részt vehetnek füllyukasztó, piercing, smink bemutatókon is. Nem csak nézik a bemutatókat, hanem aktívan részt is vesznek rajtuk, kipróbálják a pakolásokat, füllyukasztó pisztoly használatát, piercing-beültetést stb. Ezen kívül a gyakorlati napjainkat a versenyekre való felkészülés is feldobja. A versenyeket különleges hangulat, lázas felkészülés, sürgés-forgást előzi meg. Minden évben eredményesen veszünk rész a Szabolcs Kupán, Telegdi Kupán és egyéb területi illetve országos versenyeken. Az elméleti oktatáson tanulóink megtanulják a szakmai tárgyak alapjait (szépészeti szakmai ismeret, szépészeti anyagismeret, gyakorló kozmetikus szakmai ismeret stb.) Az elméleti órákat PPT bemutatók, kisfilmek tarkítják. Ezen kívül tanulóink szert tehetnek olyan tudásra, amely megalapozza az angol nyelv és informatika szakmai területen való alkalmazását, megtanulják a szépségszalonok üzemeltetésének fortélyait.
És ez még nem minden. A gyakorló kozmetikus – egy alapképzés, amit továbbfejleszthetsz sokféle irányban és területen. Először is nálunk tovább tanulhatsz, és a szakmai ráépülést is megszerezheted. Itt megtanulód az elektorkozmetika alapjait és a kozmetikai műveletek felsőbb szinten való alkalmazását. Nyithatsz egy saját szépségszalont. Ez után megszerezheted a smink-mester fokozatot, mestervizsgát tehetsz, és ez utat nyit számodra a színházak, televíziók sminkeseinek világába.  Ezen kívül kozmetikumokat gyártó cégeknél is lehetsz szakértő, ahol véleményezheted a kozmetikumokat, illetve tanácsaiddal részt vehetsz az előállítás folyamatában is. Elvégezheted a smink-tetováló tanfolyamot, a 3D műszempilla tanfolyamot stb. Ezzel gyarapíthatod szolgáltatásaidat, bővítheted vállalkozásodat.
Tehát, igen is van jövője a kozmetikus szakmának! Használd ki az előtted álló lehetőséget és válaszd nálunk a gyakorló kozmetikus szakmát!
Szent Bazil Középiskola Tanulj szépségápolást!  Válaszd nálunk a gyakorló kozmetikus szakmát! Hírek Szent Bazil Középiskola Tanulj szépségápolást!  Válaszd nálunk a gyakorló kozmetikus szakmát! Hírek
További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags:
Menü