Nyelvi vetélkedő a kisvárdai Telegdiben

folder_openHírek, TÁMOP-3.1.4.-12/2-2012-1133

2015. február 4-én sor került egy izgalmas vetélkedőre a kisvárdai Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolában.
A megmérettetés az angol nyelvi ismeretek bővítését, mélyítését tűzte ki céljául. A feladatok a mindennapi életben használt szituációkra és nyelvtani kapcsolatokra összpontosítottak. Ezáltal is gyakoroltuk a kulcsfontosságú szavakat, kifejezéseket, témaköröket. Célunk az, hogy tanulóink értsék, beszéljék az angol nyelvet, és a tanulmányok befejezése után is aktívan tudják használni azt. A 13. évfolyamos Irodai asszisztens és a 14. évfolyamos Vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző szakos osztály ötfős csapatai nagy-nagy izgalommal adták bele tudásuk legjavát a feladatok megoldásába, és a csoportszellem is nagymértékben uralkodott a diákok között. Ezek a megmérettetések többek között azért is jók, mert visszajelzést adnak a tanárnak és a diáknak a szókincsbeli, nyelvtani és egyéb idegen nyelvi kompetenciák birtoklásáról, annak mértékéről, illetve az esetleges hiányosságok is felszínre tudnak kerülni általa, amelyeket tanórán pótolni lehet. A vetélkedőt a Vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző szakos tanulók közül nyerték meg, ám a többi csapatnak sincs oka a szomorúságra, hiszen alig néhány ponttal maradtak csak le egymástól. Az eredményhirdetés után egy közeli étterembe sétáltunk, ahol mindenki megelégedésére egy finom ebéddel és üdítővel zártuk a napot. Mindenkinek gratulálunk elért eredményéhez!

Oroszné Radóczi Erika, tanár

Tanulói vélemények

„Iskolánk ebben a tanévben immár második alkalommal rendezte meg a nyelvi vetélkedőt, amelyen az irodai asszisztensek ismét összecsaphattak a vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző szakos társakkal. A kérdések egyre nehezedtek, így jobban meg kellett tornáztatnunk az agyunkat. Ám nagyon hasznosnak találom a vetélkedőt, hiszen fejleszthetjük angoltudásunkat, mindemellett csapatépítő is. Közösen oldhatjuk meg a feladatokat. Egy nyelvvizsga előtt álló diák számára is rendkívül hasznos egy ilyen vetélkedő.” (Balogh Barbara és Bódi Edina, 13. évfolyamos irodai asszisztens szakos tanulók)

A program a TÁMOP – 3.1.4-12/2-2012-1133 pályázatnak köszönhetően valósult meg.

Szent Bazil Középiskola Nyelvi vetélkedő a kisvárdai Telegdiben Hírek TÁMOP 3.1.4. 12/2 2012 1133 Szent Bazil Középiskola Nyelvi vetélkedő a kisvárdai Telegdiben Hírek TÁMOP 3.1.4. 12/2 2012 1133

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: ,
Menü