Jól érzem magam Kisvárdán a Tessedikben!

folder_openIPR

Szeptemberben átlépték iskolánk kapuit a 9. évfolyamos Vendéglátó eladó tanulók. Nagy izgalommal várták, hogy milyen is lesz az új iskola és a tanárok. A kezdeti nehézségek után egyre jobban megismerik tanulóink egymást és az őket tanító pedagógusokat is. Nagy odaadással vetették bele magukat az új ismeretek elsajátításába.

Szent Bazil Középiskola Jól érzem magam Kisvárdán a Tessedikben! IPR

Megismerkednek e gyönyörű hivatás minden lépésével. Tanulják, hogy hogyan lehet egy vendéglátó egységet kialakítani, milyen munkaszervezési folyamatok, munkatechnológiák vannak. Általános iskolás ismereteiket bővíthetik természetismeret, magyar, történelem, matematika órákon, amihez egy közismereti tankönyv nyújt segítséget. Szakmai tantárgyaikon belül tanulnak az alaptápanyagokról, ételek készítéséről, italok jellemzőiről, szakmai számításokat is végeznek. Természetesen az elméleti órákon kívül szakmai gyakorlatuk is van. Ezen foglalkozásokon alap- és díszterítéssel, felszolgálási típusokkal és ételek készítésével is ismerkednek tanulóink. A gyakorlati foglalkozások nagyon fontosak, hiszen 9. évfolyamon minden tanulónak szintvizsgát kell tenni és számot adni eddigi tudásáról. Az osztály tanulói aktívan részt vállalnak az iskolai életből, hiszen iskolánk nyílt napján több kreatív és ügyes kezű tanuló gyümölcsöt és zöldséget faragott. Reméljük, mások is kedvet kaptak ehhez a szakmához és jelentkezik hozzánk. A képzés 2015/2016-os tanévtől változik. Az iskolánk alkalmazkodik ehhez a változáshoz, így az oktatás szakközépiskolában fog történni. Ennek a lényege, hogy az első 3 évben a tanulóink ismerkednek a szakmával, melynek végén komplex szakmai vizsgát tesznek, majd 2 év alatt érettségi vizsgát is szerezhetnek. A képzés időtartama 3+2 év. Akinek megtetszett, a felvételi jelentkezési lapon iskolánkat első helyen jelölje be és a 005-ös kódot írja a megfelelő helyre. Várunk! Legyél Te is Tessedikes diák!

Jancsóné Belinszky Marianna

osztályfőnök, szaktanár

Tanulóink írták:

Nagyon tetszik a Tessedik. Szeretek ide járni, a jegyeim is jók. A tanárok nagyon rendesek és segítőkészek. Az osztályközösség még kialakulóban, de szerintem jó lesz! Szeretem az elméleti órákat, mivel az ott tanultakat be tudom építeni a gyakorlatba is.” (Ferenc Anikó 9. évfolyamos Vendéglátó eladó tanuló)

Örülök, hogy ezt az iskolát és ezt a képzést választottam. Nagyon tetszik a szakmai gyakorlat, ahol megismerjük, hogy hogyan kell a tányérokat, evőeszközöket, poharakat az asztalra helyezni szakszerűen. Az osztályközösség nagyon jó, és sok programban vettünk már részt az iskola szervezésén belül.” (Fehér Rebeka 9. évfolyamos Vendéglátó eladó tanuló)

További képek: http://on.fb.me/1RZffox

Tags: ,
Menü