Ballagás 2014 Kisvárda

folder_openHírek

A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola  Ballagási ünnepségét 2014. 04. 30-án tartotta.

Kiemelkedő tanulmányi eredményéért nevelőtestületi dicséretben részesül, oklevelet és könyvjutalmat kap:

  • Orgován Marianna 11. évfolyamos Fodrász szakos tanuló
  • Csubák Evelin és Ráduly Erika, 12. évfolyamos Irodai asszisztens szakos tanuló
  • Koi Roxána, 14. évfolyamos Gyakorló kozmetikus szakos tanuló.
  • Kovics Csaba, 14. évfolyamos Vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző szakos tanuló

A különböző szakmai és egyéb versenyeken elért kimagasló teljesítményükért dicséretben részesülnek, oklevelet és könyvjutalmat kapnak az alábbi tanulók:

  • Bertók Richárd, 11. évfolyamos Fodrász tanuló, aki a szakmai versenyen, a Telegdi Kupán I. helyezést ért el
  • Mlynarczik Lívia szintén 11. évfolyamos Fodrász tanuló, aki a Telegdi Kupán III. helyezést ért el
  • Tóth Evelin, 12. évfolyamos Irodai asszisztens szakos tanuló, aki a Telegdi Kupán a gépírás versenyen I. helyezést ért el
  • Kiss Tímea, 12. évfolyamos Fodrász szakos tanuló, aki a szakmai versenyen, a Telegdi Kupán II. helyezést ért el, emellett a közösség érdekében végzett kimagasló teljesítményéért is dicséretben részesül
  • Juszku Mariann, szintén 12. évfolyamos Fodrász szakos tanuló, aki a szakmai versenyen, a Telegdi Kupán III. helyezést ért el, és a közösség érdekében végzett kimagasló teljesítményéért is dicséretben részesül
  • Gondán Richárd és Zelei Klára, 12. évfolyamos Irodai asszisztens szakos, Horváth Kitti és Lázár Szabina, 12. évfolyamos Fodrász szakos tanulók, akik a Magyar Vöröskereszt Kisvárdai Területi Szervezete által megrendezett elsősegélynyújtó versenyen, felnőtt kategóriában III. helyezést értek el.
  • Gyüre Annamária, Karámos Evelin, Medve Judit és Mózes Tünde, 14. évfolyamos Vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző szakos tanulók, akik a szakmai csapatversenyen, a Telegdi Kupán II. helyezést értek.

A közösség érdekében végzett kimagasló teljesítményéért dicséretben részesül, oklevelet és könyvjutalmat kap:

  • Gönczi Tamás és Lakatos Arnold Szilveszter, 11. évfolyamos Festő, mázoló és tapétázó szakos tanulók
  • Danku Cintia és Gerda Csilla 14. évfolyamos Vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző szakos tanulók
  • Lukács Éva Evelin, Pintér Klaudia 12. évfolyamos Fodrász szakos tanulók
  • Kertész Kinga, 12. évfolyamos Irodai asszisztens szakos tanuló
  • Gombos Enikő, 14. évfolyamos Gyakorló kozmetikus szakos tanuló

Az év tanulója:  Jakab Dóra

Érettségi vizsgája után 2010-ben jelentkezett a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola fodrász képzésének nappali tagozatára. 2012-ben megszerezte ezt a szakmát, majd jelentkezett gyakorló kozmetikusnak, hogy a szépségipar további szakmáit is megtanulja, a kézápolás és műkörömépítés fortélyait is elsajátítsa, hiszen a gyakorló kozmetikus szak ezt a területet is magában foglalja.

 Dóra iskolai évei alatt több szakmai versenyen is eredményesen részt vett és büszkén mondhatjuk, hogy öregbítette iskolánk hírnevét. 2013-ban a SZABOLCS KUPA Nemzetközi Fodrász, Kozmetikus, Műkörömépítő, Műkörömdíszítő és Pedikűrös Felnőtt és Tanuló Versenyen I. helyezést ért el, ezzel megnyerte a kupát nappali kikészítés-hordható smink kategóriában, valamint a Miskolci Kézműves Kupán alkalmi kikészítés kategóriában IV. helyezést ért el.  2013. május 31-én a. Kisvárda város Polgármestere elismerésben részesítette azokat a kisvárdai tanulókat és felkészítő tanárukat, akik megyei vagy országos szinten kiemelkedő eredményt értek el. Iskolánkból Jakab Dóra vehette át ezt a rangos elismerést felkészítő tanárával, Kovács István Lajosnéval együtt a Várszínház és művészetek házában tartott központi ünnepségen.  2013 decemberében részt vett iskolánk által megrendezett szépészeti bemutatón a Bessenyei György Gimnáziumban, ahol nagy sikert aratott.  2014. április 11-én a Telegdi Kupa keretében megrendezett szakmai versenyen alkalmi smink az Operabál jegyében kategóriában I. helyezett lett.

 A tanévek során kitűnő tanulmányi eredményekkel büszkélkedhet úgy elméleti, mint gyakorlati tantárgyakból. Iskolán kívüli programokon rendszeresen részt vesz, új dolgokra fogékony, kreatív, mindig segítőkész és megbízható, különösen tehetséges a sminkkészítés területén, mint ahogyan azt versenyeredményei is bizonyítják.  Érdemei elismeréséül a Nevelőtestület a 2014-ben a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola Év tanulója címmel tünteti ki.

Az év tanára:   Balázs Erika

2005.03.31-től iskolánk tanára. Egyetemi végzettségét 2002.10.30-án szerezte okleveles kémia, biológia tanár. Orosz felső fokú nyelvvizsgával rendelkezik.  Szakmájában kiváló, jól felkészült a digitális írástudásban is, profizmusát bizonyítja, hogy tanítványai sikeresen szerepelnek a Szakma Kiváló tanulója versenyen, melyen több alkalommal felmentést nyertek a szakmai vizsga írásbeli része alól.

Osztályfőnökként is lehet rá számítani, igyekszik a tanulói problémáját megoldani, ha kell korrepetál, ha kell modellnek ül be egy gyakorlaton, hogy ezzel is segítse tanítványait. Negyedik alkalommal 2011-től készíti fel és vezeti sikeresen az elsősegélynyújtó versenyre az iskolánk csapatait! Ezen idő alatt területi és megyei versenyen nyertünk vagy megszereztük a második vagy harmadik helyet. Kiváló kolléga mindig lehet rá számítani!
Sikeresen készíti fel tanulóit a szakmai vizsgára! Munkáját példásan végzi, maximalista, a tanítást hivatásának tekinti. Megbízható, széles pedagógiai kultúrával rendelkezik! Folyamatosan képezi magát, alkalmazkodik a XXI század követelményeihez. Iskolánk közösségi életében is tevékenyen részt vesz, kreativitását dicséri számos plakát, amely az osztálytermek, folyosó falát díszíti.
Érdemei elismeréséül Balázs Erikát a Telegdi Kata szakiskola vezetősége és fenntartója az Év Tanára címmel tünteti ki!
A képek Facebook oldalunkon is megtalálhatók: facebook.com/felveteliiroda

Tags: , ,
Menü