Elsősegélynyújtás tanfolyam a Telegdiben

folder_openHírek

2014. márciusában a Telegdi Kata Szakközépiskolában Kisvárdán elindult egy programsorozat az elsősegélynyújtás jegyében. A program célja az elsősegély-nyújtás alapjainak ismertetése volt, illetve beépítése az oktatásba, nevelésbe, az elsősegély-nyújtási ismeretek bővítése, elsajátítása elméleti és gyakorlati oktatás keretein belül.

Diákjaink márciusban összesen négy alkalommal vehettek részt elsősegély-nyújtási tanfolyamon, melyen elméleti és gyakorlati foglalkozásokon elsajátíthatták az elsősegélynyújtás alapjait. Az elméleti foglalkozásokat PPT bemutatók, magyarázatok, szituációk megbeszélése, kisfilmek vetítése tette érdekesebbé. A kisfilmek baleseti szituációkról szóltak, illetve ismertették az újraélesztés célját és fogásait, stabil oldalfektetés lényegét, égési sérülések, sebek, törések, rándulások, ficamok ellátását, kötözések típusait, kimentés fogásait, betegvizsgálat lépéseit és sok más hasznos tudnivalót. A foglalkozások végén a diákokkal megbeszéltük az órákon tanultakat. A tanfolyam gyakorlati része kiscsoportos foglalkozások formájában zajlott, ahol a tanulók elsajátíthatták az újraélesztés alapjait AMBU babán, megtanulhatták a stabil oldalfektetés helyes módját, gyakorolhatták a kötözéseket, sebek, sérülések ellátását, betegvizsgálat módját stb. Ezen kívül a diákokkal együtt megnéztük a www.elsosegélynyújtas.hu weboldalt, ahol érdekes teszteket töltöttünk ki, letölthettük az elsősegélynyújtás alkalmazást, próbára tehettük elméleti és gyakorlati tudásunkat az elsősegélynyújtás terén.

A tanfolyam kiváló alkalom volt arra a célra, hogy felkészülhessünk a Magyar Vöröskereszt Kisvárdai Területi Szervezete által rendezett Elsősegélynyújtó versenyre. A versenyre 2014. március 29-én került sor, melyen a Telegdi Kata Szakközépiskola csapata is indult felnőtt kategóriában. Iskolánknak immár negyedik alkalommal nyílt lehetősége részt vennie ezen a versenyen. Idén is érdekes feladatok, szituációk, baleseti kárhelyek várták diákjainkat a verseny helyszínén. A csapattagok sérülteket láttak el, újraélesztést végeztek, tapasztalatokat gyűjtöttek az eszméletlen sérültek ellátásában, súlyos sérültek elsősegélynyújtásában, megismerkedhettek a tűzoltás alapjaival, megnézhették a tűzoltó autót testközelből, közlekedési teszteket oldottak meg. A verseny ideje alatt a versenyzőknek lehetőségük volt még részt venni érdekes játékokban, egészséges ételeket kóstolhattak, és egy finom ebédet is elfogyaszthattak. A Telegdi felnőtt csapata a versenyen III. helyezést ért el. A csapattagok: Horváth Kitti (12. évfolyamos fodrász tanuló), Sipos Anna Barbara (13. évfolyamos gyakorló kozmetikus tanuló), Gondán Richárd (12. évfolyamos Irodai asszisztens tanuló), Zelei Klára (12. évfolyamos Irodai asszisztens tanuló) és Lázár Szabina (12. évfolyamos fodrász tanuló). A csapattagoknak gratulálunk a versenyen nyújtott teljesítményükhöz, a Magyar Vöröskereszt munkatársainak pedig a kitűnő szervezéshez.

Balázs Erika, szaktanár

A felkészülés a TÁMOP – 3.1.4 – 12/2 – 2012 – 1133. pályázatnak köszönhetően valósult meg.

Szent Bazil Középiskola Elsősegélynyújtás tanfolyam a Telegdiben Hírek

Szent Bazil Középiskola Elsősegélynyújtás tanfolyam a Telegdiben Hírek

Szent Bazil Középiskola Elsősegélynyújtás tanfolyam a Telegdiben Hírek

Szent Bazil Középiskola Elsősegélynyújtás tanfolyam a Telegdiben Hírek

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/feveteliiroda

Menü