Sportolj Borsodban

folder_openHírek, TÁMOP-3.1.4.-12/2-2012-1133

Szent Bazil Középiskola Sportolj Borsodban Hírek TÁMOP 3.1.4. 12/2 2012 1133

Hazánk leghíresebb borvidéke található Tokajban és környékén, a város neve Himnuszunk verssoraiban is szerepel. A nyíregyházi Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola diákjai és tanárai 2014. április 8-án kirándulás keretében utaztak erre a neves településre.

Három autóbusszal indultunk útnak verőfényes napsütésben, vidáman, hegyi túrára felkészülten. Megérkezésünk után a városka főterétől kijelölt turistaúton kapaszkodtunk fel a kopaszként is emlegetett hegyre. Mindenki a maga tempójában küzdött meg az emelkedővel. az időnként csúszós tereppel, hősies kitartással. Néha meg-megálltunk, gyönyörködtünk a csodálatos kilátásban, a védett növényekben, az egész, tavaszi megújulásban ébredő tájban. Az edzettebbek lazán vették az akadályt, míg mások a fontolva haladás taktikáját választották. Néhányan meghátráltak, inkább a lefelé vezető utat választották, de a csoport többsége felért a csúcsra. A kitartás jutalma a sikerélmény mellett az elénk táruló látvány volt: a két folyó, hegyek és a zöldellő síkság festői szépsége.
Elégedetten ereszkedtünk le, közben jókat beszélgetve, nevetgélve, az iskolai hétköznapokhoz képest fesztelen hangulatban. Leérve Tokajba megebédeltünk, a napszellemének megfelelően egészséges menüt fogyasztva el.
Ezután mindenki szabad programra kapott lehetőséget, lehetett sétálni a városban, fagyizni, a Tisza partján üldögélve fotózni, csevegni.
Késő délután ért véget kirándulásunk. Kellemesen elfáradtunk, így tekintélyes létszámú csapatunk megbékélve ült fel a buszokra, egy szép nap emlékét hozva magával. Diákjaink jókedvűek voltak, a megkívánt módon viselkedtek, és nagyszerű alkalom volt ez a velük való beszélgetésre. Sokan mondták, hogy annyira jól érezték magukat, bár többször lenne ilyen túra. Mi, tanárok is így gondoljuk!
A program a TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-1133 azonosító számú pályázat keretében valósult meg.
Készítette: Vajda Gyula
További képek: https://on.fb.me/1Zdr9Nq

Tags: , ,
Menü