A Szabolcs Online a Telegdi Vándorkupa 2014 rendezvényről adott hírt

folder_openHírek

„Negyedik alkalommal rendezte meg a kisvárdai telephelyű Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola a nyíregyházi és a debreceni telephelyű iskola tanulóinak szakmai versenyét mintegy száz résztvevővel –tudtuk meg Meskóné Böszörményi Mária versenyszervezőtől.

A 3 városban (Debrecen, Kisvárda, Nyíregyháza) működő tanintézmény fodrász és a kozmetikus tanulói évfolyamonként két–két fős csapattal képviselték iskoláikat Kisvárdán. A fodrászok Aktuális férfi divatos hajvágás, Alkalmi konty az „Operabál” jegyében, Alkalmi frizura, Alkalmi konty készítését kapták feladatul. A kozmetikusok a mai divatirányzatnak megfelelő Nappali hordható smink, illetve Fantáziasmink készítésével készültek. A Fő szempont az volt, hogy a smink a modellt szépítse, és hogy egyéniségével, ruházatával harmonizáljon. Ezekben a szakmákban félszáz tanuló adott bizonyságot évfolyamának szakmai tudásáról. A verseny feladatok elkészítésére a tanulóknak egy-másfél óra állt rendelkezésükre.
Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal
A vám– jövedéki és termékdíj ügyintézőknél első alkalommal rendezték meg a „Telegdi Vándorkupa 2014” versenyt, ahol az iskolák telephelyenként két 4 fős csapattal vettek részt. A versenyre 5 oldalas üzleti tervet kellett készíteni. A versenyen 20 perc állt rendelkezésre az előre ismert, öt témakor egyikének elkészítésére, és a választott projekt bemutatására. A zsűri értékelési szempontjaiban az újszerűség, a szakmai ismeretek alkalmazása, a kollektivitás volt a fő hangsúly.
Ugyancsak első alkalommal rendezték meg a Telegdi Kupa keretében az Irodai asszisztens tanulók gépírás versenyét is. A tanulóknak évfolyamtól függetlenül feladatuk volt a 10 perces magyar nyelvű másolás képernyőről, internetes formában, gépíróprogram segítségével. (Az országos gépíróversennyel megegyező módon.) Ebben a versenyszámban első helyezést ért el Tóth Evelin Kisvárdáról és Varga Fanni Debrecenből. A második helyezettek Bátori Tímea és Gyügyei Erika debreceni tanulók.

Debrecen vitte a vándorkupákat
Kategóriánként az első három helyezett részesült jutalomban s lett tulajdonosa egy évig a vándorkupának. A kupát a fodrász, a kozmetikus, valamint a vám– jövedéki és termékdíj ügyintézőknél is a debreceni tagiskola nyerte.

Tags:
Menü