Úton – gyógy- és sportmasszőreinkkel

folder_openHírek

A debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola gyógy- és sportmasszőr tanulói – gyakorlati foglalkozás keretében – 2014 januárjában és februárjában külső intézménylátogatásokon vettek részt.
A diákok ellátogattak a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum területén található műemlék épületű Kenézy Villába, ahol az ápolástörténet múltjába tekinthettek be az állandó orvostörténeti kiállításnak köszönhetően. A tanulók megtekinthették a korabeli rendelőknek, valamint az orvostudomány különböző kézi eszközeinek, műszereinek korai változatát. A tárlat elkalauzolta a diákokat a debreceni gyógyszergyártás múlt század elejéig visszanyúló történetébe is, bemutatva azt az utat, melyet elődeink jártak be a manufakturális gyógyszer-előállítástól, a legkorszerűbb nagyüzemi gyártásig.
2014 februárjában a Hallássérültek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye fogadta a tanulókat. Az intézménylátogatás során alkalmunk nyílt betekinteni a több mint 100 éves múlttal rendelkező intézmény mindennapjaiba, az iskolai és óvodai tanórákba és a kollégium életébe. Az intézmény hallássérült és súlyos beszédzavarral küzdő gyermekek óvodai és általános iskolai képzését végzi a kelet-magyarországi régióban. Az intézmény igazgatója, Pásku Tibor vezetett körbe bennünket, mesélt az ellátás múltjáról, jelenéről, mindennapi nehézségekről és persze a pozitív visszacsatolásokról is. Bepillantást nyerhettünk a kis létszámú osztályok egy-egy tanórájába, ahol nagy érdeklődéssel figyelték a tanulók az intézményben dolgozók lelkiismeretes munkáját és a gyermekek szorgalmát.
A februári intézménylátogatások sorát a Debreceni Reménysugár Gyermekotthon Különleges Ellátást is Nyújtó Gyermekotthona zárta, ahol 40 férőhelyen gondoznak főként egészséges – de esetenként sérült, fogyatékos gyermekeket is – újszülött kortól 6 éves korig. Diákjaink Molnár Zoltánné gyermekotthon-vezető tolmácsolásában megismerhették az intézmény működését, a fejlesztési, gondozási és ápolási feladatokat.
Reméljük, az intézménylátogatások hozzájárultak a tanulók elméleti és gyakorlati ismereteinek szélesítéséhez!
Szmolár Mária, gyakorlati oktató
Képek a FACEBOOK oldalunkon: www.facebook.com/felveteliiroda

Tags: , ,
Menü