Egészségnap a Telegdiben Kisvárdán

folder_openHírek, TÁMOP-3.1.4.-12/2-2012-1133

Január 14-én és 15-én egy különleges iskolai programon vehettek részt a diákok, amely az egészségünk megőrzéséről szólt. Tehát egészségnapot tartottunk, melyen több mint 100 diák vett aktívan részt. A nap mottója: Törődjünk többet egészségünkkel!
A délelőtti órákon a tanárok és a diákok az egészséges életmódról, egészséges táplálkozásról, egészségmegőrzésről nézhettek meg kivetítéseket, filmeket. Ezzel kapcsolatos kerekasztal beszélgetést is tartottak egy osztályközösség keretein belül. Délután a tanulók és tanáraik egy érdekes, tartalmas, tanulságos előadáson vehettek részt, melyet az iskola védőnője tartott, majd az egészséges ételekről hallottunk tájékoztatást. Ezt követően az egészségfelmérésen minden érdeklődő és vállalkozó szellemű diák és tanár lehetőséget kapott arra, hogy képet kaphasson egészségéről, vérnyomás, vércukorszint és testsúlymérés alapján, valamint személyes beszélgetéssel, a védőnővel. Így mindenki felmérhette egészségi állapotát és hasznos következtetéseket vonhatott le arról, hogy mit tesz rosszul, illetve mit kell tennie még egészségének megőrzése érdekében. Egészségügyi szakemberektől hasznos tanácsokat kaptunk az egészséges életmóddal kapcsolatosan. Az egészségnap záró programja ként a diákok részt vettek egy csapatversenyen, melyben felmérhették a megszerzett tudásukat az egészséges táplálkozásról, az egészséges. A tanulók csapatokat alkottak és kilenc feladatból álló feladatsort oldottak meg. A két legjobban teljesítő csapat nyereményben részesült (édesség és gyümölcs csomagot kapott).

Mindenki nagyon élvezte a programokat, melyek nem csak érdekesek voltak, hanem hasznosak is, különösen ebben a megfázásos téli időszakban.

A TÁMOP – 3.1.4 – 12/2 – 2012 – 1133. pályázatnak köszönhetően szerveztük meg az egész napos rendezvényt.
Nevelőtestület Kisvárda
Szent Bazil Középiskola Egészségnap a Telegdiben Kisvárdán Hírek TÁMOP 3.1.4. 12/2 2012 1133
Szent Bazil Középiskola Egészségnap a Telegdiben Kisvárdán Hírek TÁMOP 3.1.4. 12/2 2012 1133

Tags: , ,
Menü