Szánra fel!

folder_openHírek

2014. január 29-én a nyíregyházi Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola végzős irodai asszisztens osztály tanulóiként újra ellátogattunk a Nyíregyházi Cimbora Lovastanyára lovasszánkózás céljából, kihasználva a tél adta lehetőséget. Miután megérkeztünk, szétnéztünk a tanyán, ahol megismerkedtünk az ott tartott őshonos illetve hazánkban ritkának számító állatokkal például szarvasmarhákkal, gyöngytyúkokkal, struccokkal. Rövid melegedés után a szánkózás előkészületeként a lovat leápoltuk és befogtuk a szán elé Gáspár Mihály segítségével. Amikor a szán előállt, azzal jártuk be a hatalmas, gyönyörű területet, melyet Nyesti Csaba bácsi biztosított nekünk. Kezdetét vette az utazás, és elindultunk az eddig még nem látott ösvényeken, erdős részeken, ahol még több állatot ismerhettünk meg. Láthattuk a kacsákat, libákat, hattyúkat, ahogy a félig befagyott tavon pihentek, csipegettek. Ahogy tovább mentünk, megpillanthattuk a szarvast és az őzeket is a nekik kialakított erdőben. Több kör megtétele után átfagyva, de vidáman tértünk vissza a melegedőbe, ahol egymás szavába vágva beszéltük meg a látottakat, átélteket.

A hideg idő ellenére örömmel vettünk részt ezen az izgalmas programon és felejthetetlen élményekkel tértünk haza.
készítette: Rékási Vivien II. évfolyamos irodai asszisztens tanuló
Tanulói vélemények

Ez volt az első lovas szánkózásom, amely nagyon tetszett. Szép, csendes környezet vett körül. Bármikor szívesen visszamennék és átélném újra ezeket a pillanatokat. Sok érdekességet láthattam. Nagyon barátságos volt a hely az állatokkal egyaránt.
Tóth Nikolett II. évfolyamos irodai asszisztens tanuló

Örömmel töltött el, hogy újra visszatérhettünk a lovas tanyára. A táj gyönyörűen fehérbe öltözött. A lovas szán fantasztikus volt, főleg hogy én is kipróbálhattam milyen érzés irányítani. Várom a következő „lovas” programot, hiszen bármikor szívesen visszalátogatnék erre a nyugodt, csodaszép helyre.
Tóth Tamara II. évfolyamos irodai asszisztens tanuló

A mínuszok ellenére hihetetlenül jó volt a lovas szán. Gyönyörű tájakat láthattunk és rengeteg állattal találkozhatunk. A befagyott tó volt az egyik legszebb, amit láttam, és az azon pihenő hattyúkat, kacsákat, libákat. Vendégszerető fogadtatással várt minket Rékási Vivien, aki már 1 éve, aki a Cimbora lovas tanyán lovagol. Rengeteg élménnyel gazdagodtam, amit sose fogok elfejteni.
Tóth Richárd II. évfolyamos irodai asszisztens tanuló

Szent Bazil Középiskola Szánra fel! Hírek Szent Bazil Középiskola Szánra fel! Hírek Szent Bazil Középiskola Szánra fel! Hírek

Tags: , ,
Menü