Az első nagy megmérettetés

folder_openHírek

A nyíregyházi Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium végzős szakács és pincér tanulói 2013. október 8-9-én adtak először számot gyakorlati tudásukról. Mindkét vizsgán dr. Kovács Mihályné, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Nyíregyháza és Környéke Régió elnök asszonya elnökölt. A szakácsok szintvizsgája az első napon az írásbeli résszel kezdődött. Új vizsgarész a szakács vizsgák szervezésében, hogy a tanulók a kihúzott tételeken szereplő ételsort nemcsak elkészítik, hanem a munkaszervezés fázisait írásban is megtervezik. A második vizsganapon pincér és szakács párok dolgoztak együtt. Amíg a szakácsok elkészítették a kihúzott 3 fogásos menüsort, addig a pincérek díszterítésből és eszközfelismerésből vizsgáztak.

Szent Bazil Középiskola Az első nagy megmérettetés Hírek

Miután az ételek elkészültek, az oktató kabinet valósághű étteremmé változott. A pincérek a bejáratnál fogadták „éttermünk” vendégeit, majd hellyel kínálták és a választott menüsort felszolgálták. Miután a vendégek jóízűen elfogyasztották a finomabbnál finomabb ételsorokat, a felszolgálók a tanult módon elköszöntek a vendégeiktől. Mindeközben a szakácsok a vizsgabizottság részére is kitálalták a készített menüiket, amit személyesen szolgáltak fel. Miközben a bizottság megkóstolta az ételeket, a tanulók szóban feleltek a munkafolyamatokból.

Mindkét vizsganap nagyon eredményesen zárult, hiszen a szakácsok 4,04-os, a pincérek 4,05-os osztályátlaggal teljesítettek. Mindenki sikeresen vette az első akadályt és picit megkönnyebbülve várja az év végi OKJ-s vizsgát.

A cikket készítették: Somogyiné Nagy Katalin szakács osztályfőnök, Gavallérné Vass Tímea pincér osztályfőnök
Szent Bazil Középiskola Az első nagy megmérettetés Hírek Szent Bazil Középiskola Az első nagy megmérettetés HírekTovábbi képek FACEBOOK oldalunkon: www.facebook.com/felveteliiroda
 

Tags: , , ,
Menü