Túl az első megmérettetésen a kisvárdai Élelmiszer-és vegyi áru eladók

folder_openHírek

2013. október 7-én került megszervezésre a 12. évfolyamos Élelmiszer- és vegyi áru eladó tanulók szintvizsgája. Tanulóink izgatottan várták ezt a napot, hiszen ez volt az első mérföldkő a szakmai vizsga előtt. A vizsgát Ökrösné Képes Ilona Elnök Asszony nyitotta meg, mely az írásbeli feladatokkal kezdődött, ezek között szerepelt bizonylatkitöltés és üzleti levelezés, melyre 90 percük volt a tanulóknak. A gyakorlati részen – amin belül volt az Áruismeret alkalmazása -, a tanulók beszámoltak ismereteikről, tésztaipari termékek választékáról, a csomagoláson lévő jelölésekről, valamint az egészséges táplálkozás fontosságáról. A feladat során figyelembe kellett venni a higiéniás előírások betartását. A gyakorlat második részében az Értékesítés folyamatát mutatták be gyakorlati helyzetben, ahol száraztésztát kellett értékesíteniük. Itt figyelembe vettük a kommunikációs képességet, udvariasságot is.

A harmadik részben az Áruelőkészítés-t mondták el a tanulók. Itt ismerniük kellett az áru jellegét, tulajdonságát, teljes választékát, valamint figyelembe kellett venniük a vagyon,- balesetvédelmi szabályokat. A vizsga utolsó részében idegen nyelven kellett kommunikálnia a tanulóknak és értékesítenie a meghatározott termékeket. A szintvizsga oklevél átadásakor az Elnök Asszony gratulált diákjainknak, hiszen mindannyian sikeres szintvizsgát tettek. A szakmai vizsgához is eredményes és jó felkészülést kívánunk!

Jancsóné Belinszky Marianna szaktanár
Szent Bazil Középiskola Túl az első megmérettetésen a kisvárdai Élelmiszer és vegyi áru eladók Hírek Szent Bazil Középiskola Túl az első megmérettetésen a kisvárdai Élelmiszer és vegyi áru eladók Hírek

További képek FACEBOOK oldalunkon: www.facebook.com/felveteliiroda.hu

Tags: , ,
Menü