Tömött sorok a Tessedik sátra előtt

folder_openHírek

Szeptember 21-én, szombaton reggel 8 órakor, amikor megérkeztünk a Kossuth térre, a városalapítók szobra melletti sátorba, a felhők még nem döntötték el, hogy sírjanak vagy nevessenek. Nem úgy, mint lelkes csapatunk, akik egyik fele az iskolánk tankonyháján, másik fele a sátor védett szegletében megkezdte az előkészületeket a népi ételek elkészítéséhez, a Tirpák Népi Ínyencségek Fesztiváljára. Az iskola fennállása óta első alkalommal vettünk részt ilyen rangos eseményen. A meghívást a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség nyíregyházi régiójától kaptuk másik 3 iskolával egyetemben.

Mire a sátorban minden a helyére került, kezdődhetett a felvonulás. Mintha a napocska is meghallotta volna a fúvószenekar rendezvénynyitó muzsikáját, innentől kezdve verőfényes napsütésben szórakozhatott és jókat ehetett, aki ezen a napon ellátogatott a rendezvényre. Végzős szakács és pincér tanulókból álló csapatunk szakoktatóik segítségével cicegét (pirított gombás, baconos csirkemellel töltött lapcsánka), kocsis levest (füstölt tarjával, zöldségekkel, burgonyagombóc betéttel készített összetett leves) és tirpák tekercset (édes kelt tésztából készített, mazsolával töltött tekercs) kínáltak a vendégeknek. A legnagyobb sikert az egyszerű és finom népi étel a cicege aratta.

Büszkén mondhatjuk, hogy a Tessedik sátra előtt kígyózott a leghosszabb sor. A szakácsok a pincérek csapata alig győzte az ételek kiadását. Összesen 353 kóstolójegyet gyűjtöttünk össze, bőven túllépve az iskolák számára megszabott darabszámot. Három óra leforgása alatt szinte minden előkészített nyersanyagot felhasználtunk és eladtunk. Ha több nyersanyagot biztosít a szervező, akár estig tarthatott volna a vendéglátás.
Reméljük, jövő ilyenkor, újabb különlegességekkel lephetjük majd meg „tirpák vendégeinket”.

Résztvevő tanárok és diákok: Nagyné Filimon Csilla, Benkei Kornél, Somogyi Mihály, Somogyiné Nagy Katalin, Kovalecz – Szabó Csilla, Muriné – Juhász Mónika, Sándor Dávid, Nagy Kitti, Vitányi Gábor, Haga Szofia, Elek Norbert, Csorba Barbara, Pataki Levente, Mezei Attila, Borbély Evelin, Csernely Ilona, Zomborszki Henrietta, Járó Klaudia

Készítette: Somogyiné Nagy Katalin
Szent Bazil Középiskola Tömött sorok a Tessedik sátra előtt Hírek Szent Bazil Középiskola Tömött sorok a Tessedik sátra előtt Hírek Szent Bazil Középiskola Tömött sorok a Tessedik sátra előtt Hírek Szent Bazil Középiskola Tömött sorok a Tessedik sátra előtt Hírek
További képek FACEBOOK oldalunkon: www.facebook.com/felveteliiroda.hu

Tags: , ,
Menü