Üzemlátogatás Caroflex-módra

folder_openHírek, TÁMOP-2.2.5.

2013 június 4-én üzemlátogatáson vehettek rész a kisvárdai Vám- jövedéki és termékdíj ügyintéző szakos tanulók a Tamop 2.2.5 pályázat segítségével. Kisvárdán az ipari parkban található a Caroflex fékbetét gyár, mely évek óta eredményesen működik. Készségesen fogadták az osztályt és körbevezették a gyár egész területén. Először egy általános tájékoztatót hallhattunk az érvényben lévő szabályokról és munkavédelmi előírásokról, amelyet nekünk is be kellett tartani a biztonságunk érdekében. Megnézhettük hogyan készülnek a fékbetétek, a különböző autókhoz milyen méretben és milyen megkülönböztető címkékkel. A legyártott darabokat a csomagolás után szállítják tovább, mely után környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettség keletkezik. Az üzemvezető részletesen kitért a termékdíj számításának módjára, melyet diákjaink már tanultak a Környezetvédelem tanórán. Láthattuk, hogy a korszerű gépek mennyire megkönnyítik az emberek munkáját és leegyszerűsítenek néhány munkafolyamatot.

Az elkészült fékbetétek jelentős részét külföldre exportálják, így feleleveníthettük a vámjogból tanult ismereteinket az árutovábbítással kapcsolatban.
Tanulói vélemények:

Gergő: nagyon érdekes volt az ismertető és az üzemlátogatás. Nem is gondoltam, hogy a termékdíj ekkora költséget jelent egy gyár életében. Tanulságos kirándulás volt!
Ádám: engem nagyon lekötött az üzemlátogatás, még nem jártam ilyen jellegű gyárban. ez is bizonyítja, hogy a munkánk milyen sokrétű feladatokkal jár!

A szakmai program megvalósulását a TÁMOP-2.2.5. A-12/1-2012-0024 számú projekt keretében valósult meg.
Szent Bazil Középiskola Üzemlátogatás Caroflex módra Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Üzemlátogatás Caroflex módra Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Üzemlátogatás Caroflex módra Hírek TÁMOP 2.2.5.

Tags: , , ,
Menü